[ superpedja @ 05.02.2013. 15:08 ] @
| Pozdrav. Interesuje me kako izgleda kabl koji ide od elktronike do punjaca, tj.njegov unutrasnji presek? Zelim da promenim samo konektor koji ide u laptop, medjutim znam da je tesko rastaviti punjac, pa sam to mislio samo tako da presecem i spojim ovaj ispravni konektor. Ne bih da bude kakvih iznenadjenja, kako bi to bilo najbolje uraditi? Unapred hvala na savetima i pomoci. |
[ zica49 @ 05.02.2013. 17:23 ] @
Unutarnja zica je plus pol sa ispravljaca a one vanjske licne su minus...nista posebno (lici na koaksijalni)..
[ superpedja @ 05.02.2013. 19:20 ] @
Odlicno, nasao sam neke slike, ali izgleda mi kao da imaju tri zice, nije mi jasno zasto tri? Kontam da izgleda kako koaksijalni, zato sto se mota. A je li problem to nastaviti, kako je najbolje?
[ zica49 @ 05.02.2013. 19:40 ] @
Ako imaju tri zice ide ovako. Ona okolo ili vanjska je minus pol. Ona srednja je plus pol a ona posve unutar je fedback odnosno preko nje se sa ulaza u laptop vraca informacija koliki je napon na utikacu,pa regulaciona elektronika to korektuje.
A sto se toga tice slobodno smijes spojiti skupa tu srednju i unutarnju i posmatrati kao plus pol..sve ce i tako raditi uredno,i sam sam to tako napravio nekoliko puta.
evi ti link pa pogledaj bice ti jasnije
http://www.youtube.com/watch?v=54CkY960hLk
[Ovu poruku je menjao zica49 dana 05.02.2013. u 20:50 GMT+1]
[ superpedja @ 05.02.2013. 21:35 ] @
Hvala, sad mi je jasno. Ovaj definitivno nema tri, ima dvije. Veruejm da to nece biti problem sastaviti. Mada da se moze fino rastaviti, zalemio bih to na ploci i bilo bi kao novo. Ali kad su ga tako napravili da ga je gotovo nemoguce rasklopiti, moracu da presecem i spojim.
[ zica49 @ 06.02.2013. 11:58 ] @
Moze se otklopit.Nadjes nekakav noz i postavis ostricu prislonis po spoju i cekicem,odmjeren udarac da ne ode preduboko.(ako si u nogucnosti staviti granicnik ispred i iza tako da ostrica moze maksimalo proci do 2 milimletra idealno)...
Sastavljanje super ljepkom...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.