[ Edoras @ 10.03.2004. 01:14 ] @
Pokusao sam da se konektujem na Net sa RH 7.2, preko KPP-a i sve sam podesio (sto sam znao) i pozove DialUp broj i prekine vezu. Problem se pojavi kada povezuje "pppd" ? Sta je problem? |
[ Edoras @ 10.03.2004. 01:14 ] @
[ .LoG @ 10.03.2004. 04:47 ] @
Koju gresku ti javlja?
Probaj pokrenuti komandom: Code: sudo kppp [ VRider @ 10.03.2004. 15:32 ] @
Prethodno podesi sudo. Treba da editujes /etc/sudoers. Za detalje pogledaj "man sudo", mada ce biti dovoljno da procitas komentare u pomenutom fajlu.
[ Edoras @ 10.03.2004. 18:57 ] @
Pri prekidu veze mi kaze da je isteklo vreme za konekciju!?
A kada otvorim one beleske gde mogu da pratim konekciju dole pise "prikljucujem pppd". I to stoji tako dok ne prekine veza. I u prozoru gde kaze da je Vreme za konekciju isteklo, kliknem na "pomoc" i tamo mi kaze da ne moze da mi pomogne oko tog problema ?! [ tarla @ 10.03.2004. 23:48 ] @
kako se ukljucuje log u kppp-u tako da mogu kasnije da pogledam sta je to sve radio i gdje je greska ako postoji naravno?
[ Edoras @ 11.03.2004. 01:04 ] @
Pokusao sam da pokrenem "sudo kppp" i dobio sledece:
[root@localhost root]# sudo kppp Opener: received SetSecret Opener: received SetSecret Opener: received OpenDevice Opener: received ExecPPPDaemon In parent: pppd pid 1528 Couldn't find interface ppp0: No such device Kernel supports ppp alright. Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Couldn't find interface ppp0: No such device Opener: received KillPPPDaemon In killpppd(): Sending SIGTERM to 1528 It was pppd that died pppd exited with return value 9 Sending 1524 a SIGUSR1 Opener: received RemoveSecret Opener: received RemoveSecret Opener: received OpenResolv Opener: received OpenResolv Opener: received OpenSysLog [root@localhost root]# Koristim U.S. Robotics Sportster 33.6k EXT modem, za njega nisam nikakve drivere postavljao, jer mi ga je RH 7.2 odmah prepoznao i postavljen je na ttyS1, da li je problem kod modema ili ? [ Edoras @ 11.03.2004. 01:12 ] @
Citat: tarla: kako se ukljucuje log u kppp-u tako da mogu kasnije da pogledam sta je to sve radio i gdje je greska ako postoji naravno? Nije to log u kppp-u, ja koristim KDE na srpskom i tamo ima dugme "beleske" i otvori se neki prozor gde sve ispisuje sta modem radi?! npr: ATZ X3 ATDT 042........ ... Na to sam mislio ?! [ VRider @ 11.03.2004. 20:47 ] @
Koji si ti lik. Ulogovan kao root koristi "sudo".
![]() [ tarla @ 11.03.2004. 23:33 ] @
U slacku ima pppsetup komanda koja sluzi za podesavanje pppd-a ali nisam nesto eksperimetisao sa njom tako da ne znam mnogo.
Uloguj se kao root pa probaj pppsetup [ Edoras @ 16.03.2004. 00:27 ] @
Citat: VRider: Koji si ti lik. Ulogovan kao root koristi "sudo". ![]() Bas mi je drago ! ![]() P.S. Nisam upucen, da to netreba da radim! Mogao bi bar da pomognes, ako znas ! Pozdraw ! Resio sam problem ! Hvala svima ! [ lordtrpimir @ 17.03.2004. 00:21 ] @
Bravo! Sta je bio problem?
LT [ VRider @ 17.03.2004. 11:56 ] @
@Edoras: Nemoj moj kometar da smatras zlonamernim. Nije mi to bio cilj...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|