[ miljan9602 @ 08.02.2013. 19:07 ] @
| Pozdrav ljudi, koristim windows 7 i na local disk C imam 32GB, a na local disk D imam 200GB
Sada mene zanima kako bi ja mogao da prebacim nekih 30GB sa local disk D na local disk C a da nemoram da reinstaliram komp il tako nesto ?
Moze li neko da mi objasni, hvala unapred ) |
[ calexx @ 08.02.2013. 19:15 ] @
Neki program za particionisanje diskova, nikako Partition Magic, uz obavezan prethodni backup svega na neki drugi hard. Najbolja varijanta je da se pokrene neki lajv disk sa takvim programom i odradi posao.
Ako imaš neki drugi hard, najbrže će da bude da sve sa D prebaciš tamo pa obrišeš particiju. Onda C povećaš koliko hoćeš i to će relativno brzo i lako da se završi. Posle napraviš novu D particiju pa vratiš fajlove. Ako radiš klasično reparticionisanje, onda će to da potraje jer program mora sve sa početka D particije da razmesti pa onda odradi posao.
Koliko su ti zauzete C i D particije?
[ miljan9602 @ 09.02.2013. 02:50 ] @
Pa ovako, Local C Ima 32 GB od toga 2,08 free, a Local D ima 200 GB od toga 179 free.
Nabavicu neke usbove od 8GB i neke cdove pa cu staviti sve sto mi treba, a mozes li me samo malo podsetiti
gde odredjujem koliko ce mi koja particija imati gigabajta ? To sam zaboravio :)
[ Iksi @ 09.02.2013. 02:59 ] @
Pozdrav!
Da ne otvaram novu temu.
Na jednom racunaru je instaliran windows 7, ali sistemsku particiju vidi
kao d, a particiju sa podacima kao c. Moze li nekako da se to sredi bez
reinstalacije windows-a? Dakle neki program koji bi prebacio sve precice
i sve moguce putanje i registry file-ove tako da sad c vide kako treb,
npr c:program files... umesto d:program files...
hvala
[ calexx @ 09.02.2013. 09:10 ] @
Samo vodi računa da fleške ponekad umeju da otkažu kad najmanje očekuješ. To što imaš je za 5 DVD pa je to za mene sigurnija varijanta. Koliko će koja particija da ima određuješ u glavi a odrađuješ nekim od pomenutih programa. Ja za windows 7 uglavnom ostavljam oko 50GB.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.