[ Pioneer cdj 200 @ 10.02.2013. 22:14 ] @
Mogu se kladit da sam negdje već pitao za ove slušalice ali ne mogu naći (možda nije bio ovaj forum). Dobio sam bio na poklon slušalice American Audio HP550 koje imaju jaaako loš zvuk. Nisu ni sat vremena radile i već mi pola godine skupljaju prašinu. Lijepa i robusna izrada, fensi kožna torbica, kvalitetan jack, dobar i bogat bas a ostatak frekventnog opsega blago rečeno katastrofa. Ne mogu uopće definirat taj zvuk, čak ni igranje s equilaizerima ne pomaže.

Sad mi je tek palo na pamet: trebaju li se one usvirat možda, kao i normalni zvučnici? Recimo nekoliko desetaka ili stotina sati da se zvuk normalizira? Znam da nisu skupe i bilo mi je rečeno da su loše ali baš toliko, ne vjerujem. Niti ne očekujem od njih nešto blizu hi-fi-a ali normalan čisti zvuk, koliko toliko da. Inače im je namjena za monitoring kod DJ-inga.
[ 1OXB @ 10.02.2013. 23:50 ] @
Tu je izgleda bolje da se ti "usviras" a onda ce svake slusalice da legnu samo tako!
[ espresso @ 11.02.2013. 00:30 ] @
Usviravanjem zvučnika mogu da se dobiju neki manje primetni detalji kao što je bolja definicija. Ali od lošeg proizvoda neće nastati bolji. Ako tebi nedostaje pola spektra, tu nema pomoći.
[ zeoN_Rider @ 11.02.2013. 09:10 ] @
Citat:
Pioneer cdj 200:
Niti ne očekujem od njih nešto blizu hi-fi-a ali normalan čisti zvuk, koliko toliko da. Inače im je namjena za monitoring kod DJ-inga.

Grešiš, to su odlične slušalice za malo para.

[ Pioneer cdj 200 @ 11.02.2013. 09:50 ] @
Citat:
1OXB: Tu je izgleda bolje da se ti "usviras" a onda ce svake slusalice da legnu samo tako!

Hehe, kad bi barem mogao Nekoć sam mogao svašta slušati, sad ne. Ja ne mogu definirat zvuk kakav očekujem ali znam da ga ne može svaki uređaj proizvest i kad poslušam zvučnik/slušalice, odmah znam jel to to ili nije. Jučer sam se pola sata igrao equilaizerima na mp3 playeru jer ima toliko opcija i toga da se izgubim u audio meniu, koliko toliko sam uspio dobit podnošljivi zvuk. Čitao sam po internetu i vidio da većina je naglasila da imaju taj muddy odnosno prljav, mutan zvuk i prenaglašene srednje tonove. I kad bolje pogledam, upravo je to problem, srednji su previše izraženi, što meni nikako ne odgovara. A postavke na mp3 playeru sam toliko isprčkao da ću ga morat na tvornički reset za dobit normalan zvuk na normalne slušalice jer ne znam što sam više gdje mjenjao

Samo što svi drugi su napisali da im to ne smeta toliko i da su dobili odličan zvuk nakon igranja s equilaizerima ali i da se ove slušalice bez EQ-a ne mogu koristit. A šteta, lijepo su napravljene i abnormalno glasne, pojačam mp3 player do granice prije izobličenja, cijela soba je ozvučena a kad ih na glavu stavim uši mi rasparaju, a zadržavaju čist zvuk i dubok bas bez trunke izobličenja. Uzevši u obzir da mp3 player ima slab izlaz, znači da imaju lijepu osjetljivost.

Zaključak: Jel problem u meni!?? Ili su neispravne!?
[ zeoN_Rider @ 11.02.2013. 09:55 ] @
Citat:
Pioneer cdj 200

Jel problem u meni!?? Ili su neispravne!?

U tebi
[ Pioneer cdj 200 @ 11.02.2013. 10:27 ] @
To znači da bi slušalice trebao dat nekome tko ih zna cjenit radije nego da skupljaju prašinu? Iako mi za monitoring posluže, ali rijetko to i radim.
[ zeoN_Rider @ 11.02.2013. 11:28 ] @
Ma slušalice su odlične i još nešto, kada se jedna prelomi u zglobu tada je idealno za monitorig. Čuješ i zvuk iz jedne a i iz ambijenta.

Ja ih cenim

[ 1OXB @ 11.02.2013. 12:27 ] @
@ Pioneer cdj 200
Kod nas u slengu rec "usvirati" znaci dobro se napiti!
Posle su svake slusalice dobre....
[ Pioneer cdj 200 @ 11.02.2013. 12:31 ] @
Ahaa, sad su mi mnoge stvari jasnije Mi ne koristimo taj termin. Usviravam se ja, ne brinite, i naravno da onda svake slusalice valjaju
[ 1OXB @ 11.02.2013. 12:35 ] @
Eto kad se ljudi razumeju kako se lako resi problem!
[ Pioneer cdj 200 @ 11.02.2013. 13:11 ] @
Citat:
1OXB: Eto kad se ljudi razumeju kako se lako resi problem!

Tako je

Ja sam i dalje uporan:

http://i.imgur.com/hmNLz2B.png