[ RaZoR @ 11.02.2013. 12:22 ] @
Produžio sam ugovor kod VIPa za mobilni internet sa količinom od 5GB mesečno i oni rekoše dobićeš 50 % više tokom celog ugovora tj 2,5 GB više znači 7,5 GB.
Ali šta nisu rekli da je transfer za tih 2,5 GB samo 0,2 MB download i 0,06 MB upload :-(
Da sam znao ne bih produživao ugovor !?

Uvek su bili mućkovi zato oprez, to je isto kao kada potrošite minute u svim mrežama imati 1000 u VIPu, mogu da vam daju i 1 000 000
minuta posle, to je ono ko u Maratoncima:

"Šta to radiš kume?"
„Vežbamo za film, kume. Ti ćeš ovo isto da radiš, samo sutra..."

[Ovu poruku je menjao RaZoR dana 11.02.2013. u 14:26 GMT+1]
[ Dexic @ 11.02.2013. 12:35 ] @
Zali se, garant iako pise u ugovoru (ako ne pise... jbg! citaj sledeci put) nije proslo u sistemu, pa mora da se cimas da se to aktivira (mozda i svakog mseeca, "desi" im se).
Ne treba biti po smanjenoj brzini, treba po punoj. Ali ili te zeznuo radnik (nije znao ili namerno nebitno ako ne pise u ugovoru!) ili sistem nije to proknjizio.

Imali su prilican broj slucajeva da su ljudi dobili one rodjendanske promocije uz ugovor ali sistem to "redovno ne knjizi" i stalno dolazi veci racun, bez popusta. Nekoliko meseci su morali da se zale ljudi:)

A internet kod VIP-a je trenutno "neogranicen" (kao i kod Telenora), tj. kad se istrosi sav saobracaj, nema dalje naplate ali se smanji brzina.


Nisam siguran samo da je ta promocija uopste postojala, bilo je ono 50% vise za Smart/Standard/Sigurica tarife, ali ne secam se da je vazilo za net?
[ RaZoR @ 11.02.2013. 12:57 ] @
Važilo je i za net... 5GB + 2,5GB tokom trajanja ugovora + još 0,5GB (sledećih 6 meseci) jer nisam uzeo novi modem. Ali ništa
nisu rekli o brzinama.... znam za ono kad se istroši 5 GB da padne brzina na očaj.. ali za ova 2,5 + 0,5 nisam znao.
Vidim da sada više nema te promocije, da sam znao da je tako uzeo bih drugu promociju (45% popust na cenu(20+25%)).
[ Dexic @ 11.02.2013. 14:22 ] @
Ako ti pise u ugovori promocija 50% vise, idi zali se ili zovi call centar i zali se (i odmah trazi da se ne naplati poziv jer je njihova greska :D).
[ bakara @ 11.02.2013. 17:58 ] @
Tacno tako^^
Ako pise u ugovoru 50% vise, zna se tacno sta to znaci, zovi call centar.
[ RaZoR @ 21.02.2013. 06:04 ] @
U ugovoru piše 50 % više, telefon 060/1234 nisam uspeo kontaktirati ni u jedno doba dana i noći. Dopisivao sam se sa njima ali se prave ludi, obeležio sam crveno, ja pričam jedno oni drugo..(Lepo kažem da sam potrošio samo 5GB a oni pričaju o tome šta se dešava posle 7,5Gb - neviđen bezobrazluk). :

2. Odgovor (prave se ludi):

Poštovani,
Zahvaljujemo Vam se na odabiru Vip mobilne mreže i poverenju koje ste nam ukazali.
Ovom prilikom želimo da Vas uputimo da na trenutni kvalitet signala može da utiče niz faktora kao što je kvalitet pokrivenosti same teritorije na kojoj koristite uslugu, ali i drugi faktori kao što su vremenske prilike, sve vrste prepreka na i od bazne stanice do samog modema, trenutna preopterećenost same bazne stanice.
U skladu sa tim, kao i informacijama poslatim u prethodnom dopisu, nismo u mogućnosti da uvažimo Vašu reklamaciju.
Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije o našim uslugama, stojimo Vam uvek na raspolaganju putem elektronske pošte na adresi [email protected], pozivom broja telefona 060/1234 ili možete posetiti neko od naših prodajnih mesta.
Srdačan pozdrav,
Korisnički servis

2. Pismo:

--- Original Message ---
On February 16, 2013 at 1:28 AM, "RaZoR" wrote:
Znam da nakon 7,5 GB brzina pada na 200 kbit/sec, ali vi ste meni oborili brzinu nakon 5 GB na 20 kbajta ne kbita (0,2Mb), što smatram kršenjem ugovora sa vaše strane jer mi je brzina za svih 7,5 GB trebala biti 3 do 5 Mb (to jest 300 do 500 kbajta) ili ste nešto pogrešili u mojim podešavanjima, brzina posle potrošenih 5 GB je 15 do 25 puta manja, a 7,5 Gb još nisam potrošio.

Ako stvarno ne pustite normalnu brzinu na svih 7,5 GB, ili ću Vas tužiti ili uraditi antikampanju na svim IT sajtovima.
Srdačan pozdrav !

1. Odgovor:

From: "[email protected]" <[email protected]>
To: razor
Sent: Saturday, February 16, 2013 1:09 AM
Subject: RE: Zahtev za prekid ugovora ili resenje problema

Poštovani gospodine,
Zahvaljujemo Vam se na odabiru Vip mreže i poverenju koje ste nam ukazali.
Ovu priliku želimo da iskoristimo kako bismo Vas informisali da u svakoj Vip Internet tarifi nalazi se određena količina prenosa podataka po maksimalnoj brzini određenoj na osnovu tarife. To znači da recimo u okviru tarife koju Vi koristite imate besplatnih 5GB za surfovanje uz maksimalnu brzinu koja mreža ili modem podržavaju, i dodatnih 2.5 GB kojie ste dobili na osnovu promocije koja Vam je aktivirana pri sklapanju ugovora. Nakon potrošenih svih 7.5G, Vi ste iskoristili mogućnost za surfovanje po maksimalnoj brzini i Vaša brzina prenosa podataka se smanjuje na maksimalnih 200Kbit/sec, ali saobraćaj koji ostvarite se ne naplaćuje.
Ukoliko niste zainteresovani za dalje korišćenje usluga kompanije Vip mobile d.o.o. kod postojećeg pretplatničkog broja potrebno je da pošaljete pisani i potpisani zahtev za prekid pretplatničkog odnosa koji je potrebno da sadrži sve podatke o Vama kao našem korisniku, Vaš pretplatnički broj kao i fotokopiju važeće lične karte.
Obračun dugovanja za ostvareni saobraćaj do momenta prekida pretplatničkog odnosa dostavlja se pretplatniku kroz naredni mesečni račun (na kraju tog obračunskog ciklusa).
Takodje bismo Vas informisali da postpaid korisnici koji prilikom zasnivanja korisničkog odnosa odaberu tarifni paket uz telefon obavezuju se na minimalno trajanje pretplatničkog odnosa od 24 meseca. U skladu sa Opštim uslovima ugovora o pretplatničkom i korisničkom odnosu mobilne telekomunikacione mreže Vip mobile d.o.o., sa čijim se odredbama korisnik saglasio prilikom zasnivanja pretplatničkog odnosa, nakon prekida pretplatničkog odnosa pre isteka perioda od 24 meseca korisniku se kreira finalni račun koji obuhvata ugovornu kaznu čija visina zavisi od tarifnog paketa za koji je potpisan pretplatnički ugovor.
Nakon prekida pretplatničkog odnosa kod Vašeg pretplatničkog broja ugovora biće kreiran finalni račun u okviru kog će biti prikazana ugovorna kazna u skladu sa Izmenama i dopunama Opštih uslova.
Imate mogućnost prosleđivanja zahteva za raskid ugovora u Vip prodajnom centru.

1. Pismo:

Date: 14.02.2013 08:09:07
From: razor
Subject: Zahtev za prekid ugovora ili resenje problema
Oko nove godine produžio sam ugovor na 2 godine za mobilni internet: Neograničen internet 5GB.
Tada su mi u poslovnici ponudili popust 5GB + 50% = 7,5GB kao što je pisalo na vašem sajtu i 25% popusta.
Složio sam se sa tim i potpisao ugovor (lepo sam ih pitao da li postoji neka začkoljica sitnim slovima).
I šta sad, nakon potrošenih 5Gb brzina je pala sa 3 do 5MB na 0,2MB to je 15 do 25 puta manje od
normalne brzine, to sam imao i pre produžetka ugovora (neograničen internet sa malom brzinom)!?

Da ste to naznačili u ugovoru ne bih uzeo tu promociju već (5 ili 10GB) sa 20+25% = 45% popusta.
Smatram da sam prevaren i tražim raskid ugovora ili normalnu brzinu za celih 7,5GB.
[ kunc @ 21.02.2013. 08:31 ] @
isti problema sam imao sa HT ERONETOM

ni sam Bog ne zna koliko sam para bacio da raskinem ugovor i nikad vise.
za mene su mrtvi dok sam ziv, ne bi se vise kacio sa njima kad bi mi dzaba dali gigabitni protok
[ bakara @ 21.02.2013. 09:22 ] @
Kada pises mail - reklamaciju, ne treba u njemu da pretis, vec da prilozis neki dokaz, listing konekcija, izmerene brzine i sl. kopiju ugovora gde ce odmah biti na prvi pogled jasno na cega se zalis.

Treba takodje imati na umu da mozda onaj koji cita reklamaciju mozda nije dovoljno strucna osoba i ako nije dovoljno jasno na sta se zalis, znaci da nekome nesto ako treba i "nacrtas".
Takodje nemoj da propustis da napomenes da zbog tog propusta ti kao korisnik nisi u mogucnosti da koristis tvoj paket na nacin na koji si planirao prilikom sklapanja ugovora i neka predloze kako ce da te obestete.

Kada nakupis nekoliko takvih "prepiski" u kojima (ne)priznaju problem ti onda ima razlog kao nezadovoljan korisnik da trazis raskid ugovora bez placanja penala.
[ RaZoR @ 24.02.2013. 18:35 ] @
Ma sad vidim da sam naseo zato Vam savetujem nikad više u VIPu služe se marketinškim trikovima tj prevarama....50 % više a dobijete šipak !!!

To je slično sa sniženjima u sportskim prodavnicama recimo primer Intersport:
Ovog meseca podignu cene za 30 % i onda ako kupite 3 proizvoda - najeftiniji je džabe, sledećeg meseca vrate cene na normalu ali nema popusta.

Ili recimo SportVision cena patika pre sniženja je 8990din, SNIŽENJE: dignemo cenu na 12900 i imate popust 30 % = 9030 din. !?

Dobro tu je prevara uočljiva, ali kod usluga mobilnih operatera se nevidi i kupac je nezaštićen.
[ Dexic @ 25.02.2013. 01:02 ] @
Ovo za radnje je varka, a ovo za VIP je kradja ako ti ne daju.