[ boro62promaja @ 17.02.2013. 10:35 ] @
Nisam imao prilike da popravljam ili cistim Lap-Top.
Naime dobio sam na poklon jedan iz kafane u kojoj je sluzio za pustanje muzike. Lap-Top radi ali mu je tastatura ulijepljena ko zna kojim picima (kad pritisnem neki taster on ostane u tom polozaju pa ga moram cackalicim vracati u pocetno stanje)
Pitanje: Da li mogu to da rijesim ciscenjem alkoholom bez otvaranja kucista (mislio sam da ga ispravim pod 90 stepeni i da ga odozgo prema dole zaljevam alkoholom pa dok se nakupljena koka kola, ili vec sta je u pitanju onako ljepljivo, ne rastvori i iscuri napolje) ?
Isproljevano pice nije prodrlo u unutrasnjost samog kompa jer bi se to vec manifestovalo u radu pa sam zbog toga dosao na ideju ciscenja bez otvaranja.
Molim kolege sa foruma koji su imali slicne situacije da mi savjetom pomognu oko ovog problema.
Pozdrav, boropromaja
[ kunc @ 17.02.2013. 11:03 ] @
koji je brand i serija laptopa u pitanju !?

bilo bi poželjno da skineš tastaturu pa da je očistiš.

Odi u neki pc-shop, traži pjenu za čišćenje..nije skupa nekih cca 3-4 eura. Nanesi pjesnu, ostavi nekoliko minuta, utrljaj i prebriši.

Ako ne mogneš nać sredstvo za čišćenje, onda umoči četkicu za zube u alkohol i polako išćisti.

[ boro62promaja @ 17.02.2013. 11:19 ] @
Mislio sam ga otvoriti ali nisam nikad do msad pa kontam da nesto ne z....em !?
[ boro62promaja @ 17.02.2013. 11:20 ] @
Lap-Top je Toshiba S1410-303
[ kunc @ 17.02.2013. 11:22 ] @
Citat:
boro62promaja: Mislio sam ga otvoriti ali nisam nikad do msad pa kontam da nesto ne z....em !?

ponavljam, posalji mi seriju lapopta pa cu ti dat upustvo kako da otvoris !
[ kunc @ 17.02.2013. 11:28 ] @
klik ovdje- pogledaj video i polako uradi to

da ti naglasim, da ispod tipkovinice imas FLAT kabal ..polako kada budes skido da ne otkines.
[ boro62promaja @ 17.02.2013. 12:23 ] @
kunc, hvala puno, operacija uspjela !
[ zica49 @ 17.02.2013. 17:19 ] @
Boro kad se vec bakces sa tim,a koliko si rekao kafana mu bila prebivaliste.Trebao bi to pocistiti malo detaljnije pogledati hladjenje procesora i graficke.
[ Burgos @ 17.02.2013. 17:33 ] @
Baš tako, nema ništa gore od rebara ulepljenih duvanskim dimom. Da pitam, postoji li neki lak način za čišćenje toga (alkohol, ili neki rastvor), pošto ja to radim vlažnom krpom i šrafcigerom?
[ zica49 @ 17.02.2013. 17:48 ] @
Ja inace sa nitro razredjivacem izvadim van sve lijepo isperem oduvam kompresorom i nova termopasta.
Mozda neko radi drugacije mada meni ovo sasvim okej.Poslije toga ispiranja sjaji se ko da je ispod cekica.
Imam kolegu koji to pere u ultrazvucnoj kadi,on se samo bavi laptopima a ja ponekad.
[ boro62promaja @ 17.02.2013. 20:52 ] @
Taman sam ocistio ono sto sam naumio i rekoh ajde sad malo i oko procesora.... (naravno nastavio sam sa rastavljanjem) ... i ... izgleda da sam malo pozaboravljao gdje sta ide ... hehe... ovo ce biti zanimljivo !?
[ zica49 @ 17.02.2013. 21:05 ] @
Samo polagano...