[ savaman @ 21.02.2013. 14:37 ] @
Nova instalacija, winxp SP3, ploca asus p2b-ls HD SCSI 8GB. 512 RAM. Sve radi uredno prvih 5 minuta a onda pocinje da ceslja CD rom i trazi nesto. Ukoci toliko da nista ne moze da se radi. task menadzer pokazuje kao da je sve normalno. Primetio sam neki novi proces CMUpdater.exe.
Sta se predlaze u takvim slucajevima sta prvo da se gleda.
[ rdjavi @ 23.02.2013. 15:54 ] @
pa mozes li ubiti taj CMUpdater.exe i sta se posle desava?
[ savaman @ 23.02.2013. 16:00 ] @
Nije to u pitanju vec "Core voltage" pokazuje da je 2,00V i prijavljuje gresku u BIOS/Power Menager.
[ rdjavi @ 23.02.2013. 16:15 ] @
pa jesi li sta mjenjao u biosu prije instalacije, overclockovo cpu mozda? idi u biosu na load optimized setings ili kako vec pise pa vidi onda sta se desava.
[ gilopile @ 23.02.2013. 17:05 ] @
Najverovatnije `ceslja CD rom` u potrazi za nekim driverom. Izbaci medij iz CD ROM-a i posle kada zavrsi pretragu sa HDD-a, vidi u device manageru sta ti je pod zutim trouglicem, pa shodno tome nadji na netu odgovarajuci driver.
[ savaman @ 23.02.2013. 20:15 ] @
BIOS sam vracao i na setup default i update-ovao sam ga iz dos aplikacije a flopija. Samo je promenio od pentium II 589MHz na pentium III 600 MHz. Kako je to moguce ne znam. Jednom se cula i igla na SCSI disku kako je pukla i tada sve stane. Jednom sam smanjio u takvom slucaju brzinu citanja HHD-a programom HD Tune sa 250 na 190 i dan danas radi kako treba a ispoljavao je slicne probleme sa pucanjem igle. HD Tune ne moze da procita ovaj SCSI disk pa sam odustao i tako vratio racunar prijatelju uz obrazlozenje da sam ucinio sve sto sam znao ali ocigledno ne znam mnogo. Mozda nesto nije u redu sa napajanjem. Koliko znam nema manjeg napona od 3,5V a na potrosacima je verovatno manji. Hvala svima na pomoci. Masina je stara i zrela za penziju.