[ DrMarkuss @ 21.02.2013. 22:05 ] @
Iz nekog razloga mi nije dozvoljeno da otvorim novu temu pod hosting te je pokrećem ovde. Donekle joj je i ovde mesto obzirom da se radi o domaćim ISP.
Ukoliko je potrebno, molim da je moderatori premeste.

U poslednjih mesec dana, već drugi sajt mi je potpuno obrisan ili hakovan od strane izvesnog D4rkn3ss-a.
U pitanju je mlađi programer albanske nacionalnosti, koji se po sopstvenom prizanju uspešno bavi ovim već nekih 5 godina.

Što ja sad pišem sve ovo... Da ne bude zabune, nema veze što je momak albanac. Ima veze sa očajnim domaćim provajderima i čestim napadima po forumima na admine sajtova i kako ih rade klinci iz komšiluka za cca 100 eura. Možda je i tačno ali ima i druga strana priče.

Dotični uspešno već dve godine sređuje sajtove sa ovih prostora mahom kod Euneta i Verata, a manjim delom i Oriona. Spisak od prvog do poslednjeg je ponosno okačen ovde: http://bit.ly/UNBZM5
Mene nije mrzelo da nasumično proverim barem 50 sajtova sa spiska gde se hostuju i da jednostavno zaključim gde "curi".

Pored toga, odgovor Eunet podrške je bio da su upoznati sa problemom i da je u pitanju propust sa Jooml-om. Jedan sajt mi je poslednja verzija Wordpress-a, a drugi solidno urađen custom Drupal. Dakle priča ne stoji.

Koliko može biti teško ovako velikim kompanijam - sa više hiljada klijenata (samo hosting usluga), da zaštite mrežu, ažuriraju software ili šta je već potrebno? Sve više mi se čini da pored državnih službi i oni zapošljavaju priučene kadrove iz komšiluka za cca 100 Eura.
[ technotize @ 25.02.2013. 21:39 ] @
da, stvarno, zasto je ceo Hosting podforum zabravljen?? bas me interesovalo kako sada stoje domace hosting firme tipa EUnet, Verat, Orion, Loopia, ... kad ono izgleda da nema nove poruke vec jedno godinu dana. admini zaboravili da otkljucaju?
[ bachi @ 26.02.2013. 08:22 ] @
Onako površno gledano, pretpostavljam zbog legla spamera, trovača i trolova.