[ gordecka @ 22.02.2013. 22:39 ] @
Kao sto se iz samog naslova moze i procitati, PROBLEM !!!
-Prebacivanje saVHS u mpeg2 radim preko TV kartice Leadtek i njenog softvera PVR, i tu nema nikakvog problema(inace osnovni problem se svodi na kasnjenje zvuka), znaci konacni mpeg2 fajl je "odlican".
Kada taj fajl ubacim u Pinnacle 14, odradim "menu"( posto je kaseta 180 min,gledam da isecem snimak tako danareze po 2 dvd-a od jedne kasete kako bi dobio na kvalitetu) i snimim fajl koji cu kasnije koristiti za narezivanje dvd-a, dolazi do problema da tada imam kasnjenje zvuka u odnosu na sliku.

kompjuter je sledeci:
- core2 quad Q8200
- Nvidia 9800GT
-3gb RAM-a

po mom misljenu , mislim da je sasvim pristojna konfiguracija za to sto pokusavam. U cemu moze biti problem?
Gledao sam dosta po forumima, i uglavnom svi imaju problem sa kasnjenjem zvuka ali samo kod grebovanja.
Hvala unapred !
[ deks007 @ 03.03.2013. 01:31 ] @
To je opste poznat problem da se uvek ( ili skoro uvek ) manifestuje problem sa sinhronizacijom . Zato imam kameru koja ima DV IN i OUT i grebujem preko nje dobijem avi i radim sa njim sta hocu . Da probas da grebujes u AVI mozda je to resenje ? Pozdrav !
[ gordecka @ 04.03.2013. 19:11 ] @
Izgleda je to generalni problem sa Pinnacle.Kada sam radio snimanje sa DV preko fire wire ulaza,prvi put sam dobio tu desinhronizaciju, pa sam mislio da je problem kod losijeg kompjutera.Batalio sam sa kasetica !
Posle nekog vremena, uzeo mnogo bolji kompjuter, i nedavno imao potrebu da prebacim neke stare VHS kasete ns DVD. Grebovanje radim preko TV kartice na Mpeg2 i snimak bude"perfektano" sinhronizovan od pocetka do kraja, i kada takav mpeg ubacim u Pinnacle , eto ti desinhronizacije.
Da se ne bih previse nervirao, jednostavno sam instalirao Ulead Video Studio 11, i eto meni srece - sinhronizacija !!!