[ kelja @ 28.02.2013. 17:31 ] @
Ovako...
odradio sam jedan sajt u codeginiteru, trenutno se radi faza 2 (registracija/login sistem), a faza 3, koja mi se najmanje svidja je personalizovano masovno slanje mejla...

Sajt je zapravo baza recepata, i klijenti bi hteli da se korisnicima salju, kao newsletter, (najnoviji, pretpostavljam) recepti iz 'omiljene' kategorije (ovaj podatak ce se uzeti od korisnika).

Prvi problem - samo slanje mejlova. Klijenti izgleda racunaju na poveliku bazu korisnika (a hteli bi, koliko vidim, sto veci stepen automatizacije celog procesa), pa mail() otpada, a i google smtp, zbog limita, otpada. Da li ste koristili neki jeftin smtp servis u kombinaciji sa codeigniterom, imate li neke preporuke/primere?

Drugi problem - personalizovani mejl - teoretski, ovo ne izgleda kao veliki problem (izaberi nekoliko recepata iz korisnikove omiljene kategorije, napravi email template -> salji mejl, ali... X korisnika, pa X omiljenih kategorija, X sablona... nisam siguran kako ce ovo funkcionisati u praksi)


Hvala!

P.S. sad mi pade na pamet, bilo bi dobro i iskljuciti recepte samog korisnika iz emaila, pa to dodatno zacinjava stvari... :D
[ dakipro @ 28.02.2013. 17:50 ] @
Nije smtp servis (mozda i jeste) ali smo mi uvek korisnicima preporucili da pogledaju MailChimp ili onaj drugi (nema ih puno najpoznatijih), jer oni bas bas profi profi rade to sto treba. Postoji i mogucnost raznoraznih integracija preko njihovog apija, ali nikad nismo koristili nista komplikovanije od integrisanja njihove signup forme na sajtove klijenata, prosto su klijenti bili uvek odusevljeni servisima i koristili su ih as-is. Pa vidi da li njihov api nudi ono sto vama treba, lako se integrise, intuitivno je za upotrebu, radi fantasticno dobro, i prilicno je jeftino (ako ne i dzabe do 4-5.000 mailova, tako nesto ako se dobro secam ali mozda sam lupio)
[ kelja @ 28.02.2013. 18:02 ] @
E, fala, zivio!
Ma da, i ja bih najradije da ih ubedim da koriste servise 'as is' (lako se sabloni prave, sigurno, sigurno moze nekako da se prebaci baza korisnika, pa da se tamo personalizuje letnji dan do podne:))
[ dakipro @ 28.02.2013. 18:09 ] @
Kako ne, garant mozes da im posaljes i skeniran lista papira pisan nocom sa tupom olofkom i dobices listu kontakata... Njima je to glavni adut, templejti i customizovani sabloni su isto veoma mocan alat. E sad, ako bas moras vidi da li imaju api tako da ih koristis samo kao proxy za slanje, da od tebe saljes preko njih (deluje mi logicno da moze, ipak su oni veoma zreo servis).
Plus sto im je servis prelezao sve decje bolesti oko masovnog slanja, oko spama, bounce off mailova, statistike i trackinga i jos gomile stvari koje ce prosecnom timu trebati godinu dana da naparavi, i opet nece biti blizu po kvalitetu i pouzdanosti. Jer, i njima je trebalo par godina da stignu tu gde jesu.
Svo to cimanje naravno ako klijent zeli profi da odradi deo oko njuzletera, a deluje mi da zele nesto ozbiljnije od obicne forme i SENT TO ALL funkcionalnosti