[ owim @ 03.03.2013. 08:03 ] @
Otvaram ovde temu jer koristim MTS pakete, mada je pitanje univerzalno. - Da li pod Win7 mogu na notebook-u da podesim da on bude WiFi hotspot (wireless gateway) za druge wireless uređaje (mob, tablet, drugi komp)? U notebook bih stavio USB stick modem sa SIM karticom. Dakle, da može da koristi net na notebook-u i da on emituje SSID da drugi uređaji mogu za njega da se zakače? - Da li je moguće da notebook-u pod Win7 bude WiFi hotspot ako net dobija tako što se svojim WiFi-em zakačio na drugi WiFi AP? - Naravno, bolje rešenje je da imam ruter koji prima 3G SIM data karticu. Nešto tipa Vip Cube-a, što je moguće da bude manji i lak za nišenje, ne kabast. Any hints? ![]() ![]() - Ne kvalifikujem se za kupovinu modema za 1din iz MTS Net pakete (već imam ugovor), pa bih modem kupio recimo na Limundu gde prodaju samo "sporaće" koji imaju DL 3,6 Mbps. Na šta da obratim pažnju, koje da ne uzimam, koje da uzimam? Neki prodavci ne stave ni oznaku modela. Alternativa je da kupim MTS Pripejd Internet modem: Citat: Paket Prepaid mobilni Net sadrži modem i data SIM karticu sa 4 GB inicijalnog kredita za prenos podataka koje možete da iskoristite 60 dana od aktivacije paketa. Cena paketa je 3.049,83 dinara. Kad tu klikne na reč "modem", on prikaže "Ponuda modema u Surf paketima". Od prikazanih modema mogu da uzmem poslednja (najslabija) dva, Huawei E1550 i E153, kao i Alcatel X080S koji nije na listi. Svi su HSDPA, DL 3,6 Mbps. Vredi li tako nešto uzeti? Pretpostavljam da u današnje vreme ima smisla uzeti HSPA/HSPA+ modem, ne mora Dual Carrier. Da se podsetim, HSDPA nudi do 7,2 Mbps, HSPA/HSPA+ 14 Mbps, 21 Mbps, 42Mbps... barem tako stoji na sajtovima. ![]() ![]() - Koliko se realno troši brže baterija telefonu koji radi u WiFi hotspot modu? Malo brže ili značajno brže (tipa, par sati i off). Sme li takav telefon da se drži na bateriji tok to radi, ili je to loše za bateriju? - Uz MTS Surf pakete dobija se puno poruka, recimo 600 i više. Da li postoji neki paktični način da se kartica u USB modemu poveže sa Google Contacts/mob imenikom? Recimo, MyPhoneExplorer-om i odatle šalju poruke? Hvala i izvinite ako sam ugnjav. ![]() |