[ ljuba3_kg @ 08.03.2013. 12:12 ] @
uznemiravan sam 16 puta , pozivima na moj fixni tel od strane više N.N. lica koji se predstavljaju kao filijala Vojvodjanske banke i ništa dalje ( ni ime, ni služba ni adresa ), zbog meni sumljivog ( a sad i ne dokazanog ) duga od 1800 dinara. Narodna Banka Srbije je poslala odgovor na moj prigovor i bančin odgovor u kome se ne vidi izvinjenje za uznemiravanje moje porodice. Pozive sam imao sa telefona ( carrieer ) 011 41 47 371 ( zvao sam ih , ne žele da se predstave i daju adresu) koji pripada orion -telekom. Oni ( Orion) ne žele da mi odgovore ko je registrovan vlasnik tok broja , tako da ja ne znam koga da tužim zbog uznemiravanja. Policija još uvek čuti ( skoro 3 meseca). Molim korisnike ovog foruma , ukoliko znaju koja agencija je vlasnik ovog broja da mi odgovore , ili ako su imali ovako neprijatnih iskustva sa Vojvođanskom Bankom da se odazovu. Hvala , Kragujevčanin.
[ Predrag Supurovic @ 08.03.2013. 22:08 ] @
Ako te zovu na fiksni , prijavi Telekomu uznemiravanje. Ako te zovu na mobilini onda prijavi mobilnom operateru.
U prijavi navedi datume i vremena poziva i broj sa kog je zvato ako ti je poznat.
[ ljuba3_kg @ 09.03.2013. 10:14 ] @
ma telekom , koji je vlasnik mog fiksnog broja ne želi građanima da izda listing dolaznih poziva. Samo zaštitu u narednih 12 dana.
A telefon ( koga sam uspeo da saznam) sa koga sam pozivan pripada kompaniji za telekomunikacije Orionu , firmi koja je konkurent Telekomu , i ne želi da orfira vlasnika broja svog klijenta , jer je registrovana u Holandiji i može da radi šta hoće.
[ Predrag Supurovic @ 09.03.2013. 10:23 ] @
Niej da neće nego ne smeju tebi da daju podatke. To mogu da daju samo po sudskom nalogu ovlašćenim licima.

Tvoje je da prijavljuješ njima a oni će da dalje obrađuju.

[ ljuba3_kg @ 09.03.2013. 10:28 ] @
M aprijavio sam i telekomu i policiji i Orionu. Zar moram preko suda.
[ toksa @ 17.03.2013. 20:24 ] @
Ovako je kod Telekoma: Kad neko nekog uznemirava on ode i prijavi Telekomu uznemiravanje. Kaze koji je broj (ako ima broj), navede vreme uznemiravanja i radnik koji radi u korisnickom servisu Telekoma (imam kolege koji tamo rade) napravi zapisnik i prosledi centrali. Stavi se lovac i kad se broj upeca onda se prosledi Mup-u i oni dalje jure. Tebi (meni, bilo kome) Telekom (ili bilo koji provajder) ne daje informaciju o tome ko te zvao (uznemiravao) vec to jure sluzbeni organi. Mozda te zove agencija za naplatu duga,imaju neke svoje brojeve. Mene su zvali zbog nekog duga od 500din (prema Vip-u). Predstavili su se kao Vip mob telefonija i poceli su sa 'obrazlozenjem'. Gluposti zive... Neznam sta da ti kazem osim da ponovo odes i prijavis uznemiravanje a njihovo je da jure (svi mi imamo svoja prava i nikome nije stalo da ga neko uznemirava). Neznam sta bi bilo kad bi ti njih zvao 16x i uznemiravao. Dali bi ti policija pokucala na vrata u roku od 2-3 dana? Verovatno da da...
[ ljuba3_kg @ 18.03.2013. 10:21 ] @
Problem je što LOVCI    Telekoma love samo 15dana. a agencije to znaju.