[ madamov @ 11.03.2013. 21:06 ] @
Čuh danas od jednog projatelja da mu je Telenor blokirao iMessages i FaceTime, a potom se raspitivao na Tviteru i ustanovio da nije usamljen. Meni ti servisi još rade, a on mi kaže da nikako ne vadim SIM karticu, jer se njemu to tada desilo. Ima li ko slično iskustvo?
[ mondexx @ 12.03.2013. 00:04 ] @
imam ja, nakon restore na 6.1.2 nisam vise nikako mogao da aktiviram iM i FT preko broja.. Telenor kaze da uredno prosledjuje broj na server u UK gde se radi aktivacija, a apple kaze da oni ne dobijaju poruku na svom serveru od Telenora.. realno, mislim da su i jedni i drugi debili i da nemaju pojma sta im se tacno desava na serveru..

ja kada posaljem sms na aktivacioni server, Telenor mi lepo naplati poruku, stigne mi delivery, ali ne dobijam nazad push notifikaciju da je usluga aktivirana.. neko tu koci.. ili apple ne dobija aktivacioni sms ili telenor ne dobija povratnu informaciju od apple-a da je usluga aktivirana..

ako hoces da i dalje koristis iM i FT preko broja, onda nikako nemoj raditi restore jer neces uspeti da aktiviras kao i svi mi drugi, ali ces uredno moci da koristis usluge preko tvog appleID-a.. ovi koji su ranije aktivirali pre pojave problema, oni mogu da koriste ove usluge preko svog broja..

inace, problem se pojavio pre nekih nedelju dana i jos uvek nisu uspeli da zakljuce zbog cega se ovo desava, dok kod preostala dva operatera aktivacija prolazi u roku od odma'.

[ kvaju @ 14.03.2013. 09:09 ] @
Meni nije jasno kakav aktivacijski sms?

Jedino što mi kaže kada ubacim sim u iphone da mi se može naplatiti imessage i facetime, stisnem ok i to je to.
Nikad nisam nikakv sms slao.
[ evolution @ 14.03.2013. 12:55 ] @
"Koliko nam je poznato aktiviranje Apple-ovih servisa sada nesmetano funkcioniše. Možete proveriti, i javiti nam ukoliko ima nekih problema."
@telenorsrbija
[ mondexx @ 14.03.2013. 16:59 ] @
Citat:
kvaju:
Meni nije jasno kakav aktivacijski sms?

Jedino što mi kaže kada ubacim sim u iphone da mi se može naplatiti imessage i facetime, stisnem ok i to je to.
Nikad nisam nikakv sms slao.


za aktiviranje iMessage na broj je potrebno da se posalje sms sa brojem na koji treba da se aktivira usluga.. taj sms telenor salje u inostranstvo, tacnije u UK gde se nalazi apple-ov server za aktivaciju ovih usluga.. telenor ti u tom slucaju skida kredit kao kada posaljes sms u inostranstvo, nekih 18din cini mi se, a apple vraca nazad push notifikaciju da je usluga aktiviran..

inace, telenor je greskom stavio apple-ov sever na spam listi, zato predhodnih dana nije radila aktivacija ovih usluga na njihovoj mrezi, ali je taj problem danas resen i korisnici telenor mrze mogu bez problema da aktiviraju iM/FT usluge..
[ bantes9 @ 16.03.2013. 00:50 ] @
https://twitter.com/TelenorSrbija/status/312183318529589248

Ponovo radi aktivacija.

Nezvanicno se prica, da je ovaj servis bio na Telenor "blacklist-i", usled cega poruke nisu isle ka aktivacionom centru. Prica se jos, da su se neki bitni klijenti zalili (zaposleni u dve velike firme koje koriste usluge Telenora), usled cega je preispitana cela prica i omogucena aktivacija.

Indicije su da ce operateri u nekom momentu, ozbiljnije umesati prste i uticati na servise kroz svoju 3G mrezu, jer im to odnosi profit, kao sto je slucaj u dosta zemalja na zapadu.
[ madamov @ 16.03.2013. 08:26 ] @
To sam i ja čuo, kada su zapretili da će da pređu kod drugog operatera počeli da dobijaju ponude za duplo jače pakete za iste pare samo da ostanu.