[ jaskojsako @ 12.03.2013. 07:39 ] @
Poz svima na formumu Jedno pitanje,ne znam na koji način da krenem sa izradom jednog programa pitanje glasi na koji način da razdužujem artikl ako se isti može pojaviti na par mjesta u zaduženju. PRIMJER. Hoću da uradim normative u excelu tj. da probam da uradim e sad me interesuje ako se neki materijal pojavljuje na više mjesta kako ga razdužiti na jednom mjestu tj. u bazi .(jer onda mogu raditi sve izvještaje sa jednog mjesta) Kako napraviti zaduženje i razduženje,da li za svaku sirovinu otvoriti list zaduženja i list razduženja ili na jednom mjestu zaduženje a na drugom razduženje. Znaći imamo artikl gotovo jelo i pojavljuje se sirovina na primjer ulje i imamo drugo jelo i opet se pojavljuje na primjer ulje kako napraviti da kad se razdužuje da sabere od jedne sirovine sve i ubacuje u bazu prodate sirovine za tu sirovinu ukupno za taj dan. Ja sam mislio da kroz dnevnu prodaju gotovi artikala da se razdužuje sirovina. Znaći ovako sam mislio Datum:1.1.2013 red.br. gotovi artikl utrošeno jed.mjere 1 gulaš 3 por. 2. tel.čorba 5 por. U oba artikla imamo na primjer ulje e sad kako trebam mi samo neka smjernica. Mislio sam kroz formu napraviti unos gotovi arikala i njihov sastav . Oprostite ako sam zakomplicirao i veliki poz |