[ Kaziprst @ 12.03.2013. 11:10 ] @
Kako bi mogao da u jednoj celiji upisem vrednost evra a u drugoj da mi izbaci koliko iznosi po odredjenom kursu u dinarima u drugoj celiji. Tako isto kad unesem dinare da mi pokaze vrednost evra.
Ali samo da koristim te dve celije jer kad unesem iznos izgubi mi se formula.
[ zoran_dojkic @ 12.03.2013. 14:40 ] @
Pošalji fajl da vidimo gde grešiš.
[ Jpeca @ 12.03.2013. 14:45 ] @
Postoji logički problem u tvojoj zamisli - Nije moguće da se obe ćelije i upisuju i računaju. Ustvari 3okc je dao interesantan primer sa isključivanjem circular referece pa eventualno može nešto da se proba na tu temu http://www.elitesecurity.org/t329189-0#1997888

Nisam siguran čemu ovo služi, jer na internetu ima gomila sajtova za konverziju sa ažurnim kursom, ali nešto najpribližnije zahtevanom što sam mogao da smislim na brzinu je sledeće:

- U ćelii C3 upisuješ iznos
- U ćeliji D3 ako treba promeniš iz padajuće lisete da je uneti iznos EUR (ili Din)
Rezultat konverzije je E3 a valuta F3

Dodao sam rešenje na drugom listu koji radi kako si opisao, ali uz korišćenje makro na događaj Change radnog lista i prvremene supenzije obrade ovog događaja unutar makroa

[Ovu poruku je menjao Jpeca dana 12.03.2013. u 16:21 GMT+1]
[ 3okc @ 12.03.2013. 18:27 ] @
Što se tiče cirkularnog referenciranja, ne verujem da bi se moglo primeniti za ovakav zahtev. Izmena preko makroa je i po meni jedino moguća.

Nego, ja sam malo to izmenio, po ugledu na GTranslate gde imaju dva polja za unos ali i taster za obrtanje smera prevođenja.. S tim da je ovde dovoljno jedno polje za unos i jedan taster kojim obrćeš valute.

U levo polje uvek unosiš, iz desnog uvek čitaš; kada zatreba vrednost iz formule, samo pritisneš CTRL+SHIFT+2 i prepiše se vrednost iz skrivenog reda.
[ Kaziprst @ 13.03.2013. 07:53 ] @
Ne mogu da otvorim ovo sto ste mi poslali. Otvara mi neke xml-ove.
[ 3okc @ 13.03.2013. 08:33 ] @
Verovatno ti je pretraživač snimio dokument kao ZIP datoteku - što fakat i jeste ali mora Excel da je otvori a ne da se raspakuje na delove.
Promeni ručno u XLSX pa tako otvori.
[ Kaziprst @ 13.03.2013. 08:53 ] @
Otvorih ga.
Hvala svima na pomoci.