[ kovach @ 11.03.2004. 00:41 ] @
|
Potrebna mi je informacija da li ikako moze kod napisan u Borlandovom C++ 5.0 ili Visual C++ 6.0 da se snimi (napravi) kao APSOLUTNI OBJ fajl kako bi se posle pomocu nekog programa za rad sa hex fjlovima ili AVSIM51 konverotvao u HEX fajl radi njegovog daljeg prosledjivanja u Flash memoriju mikrokontrolera AT89C2051, i ako moze kako se to radi...? Pokusao sam sa OBJ fajlom koji se automatski dobija "sejviranjem" bilo kog koda u C-u, medjutim prijavljena mi je greska da to nije APSOLUTNI OBJ fajl... (sta je uopste apsolutni obj...???)
Hvala |
[ filmil @ 04.07.2004. 14:05 ] @
A da li stvarno misliš da će program koji se prevede za Intelov 32-bitni procesor da radi ispravno ako ga smestiš u 8-bitni Atmel?
Potreban ti je najpre kompajler koji generiše kod za tvoj procesor, ja bih probao Small Device C Compiler (SDCC,
http://sdcc.sourceforge.net/).
Inače nekada se apsolutni obj fajl (ali za PCje) dobijao tako što se program prevodio kao .com. Međutim to nema nikakve veze sa problemom kog ti razmatraš.
f
[ kovach @ 04.07.2004. 15:43 ] @
Problem je ODAVNO resen... U svakom slucaju hvala ti na savetu medjutim u nedostatku informacija u trenutku kada su mi bile preko potrebne (pre 3-4 meseca) sam pribegao nekim drasticnim merama i CEO problem resio u asembleru (s tim sto sam naravno zbog velicine softvera morao i hardver da menjam - AT89C2051 sam zamenio sa AT8051 zbog znatno vece memorija (8 Kb) ). "Ko nema u glavi ima u nogama" ali je ipak, posle, za mene, O G R OM N O G programa cije je pisanje trajalo oko dva meseca, sve proradilo... :)
Pozdrav i hvala...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.