[ goran1122 @ 21.03.2013. 18:39 ] @
zdravo evo imah malo slobodnog vremena pa se odluči da napišem jednu temu. o iskustvima sa mtel-om bih.
pa ovako ja koristim njihove pre paid usluge mobilna i homeline fiksna telefonija. tj posjedujem 4 mobilna i 1 fiksni broj. i poprilično sam zadovoljan.
e sada da vidim vaša iskustva sa njima. možete da pišete koliko brojeva imate i ko0je još dodatne usluge koristite. i vaša dobra i loša iskustva sa njima.

[ Stijak @ 12.09.2013. 21:13 ] @
Pola familije mi je na mtel mreži - a i ja sam dugo bio njihov pretplatnik. Fiksna ko fiksna telekoma u srbiji - skupi minuti, nema flat opcija, skupi pozivi prema inostranstvu - vidim sad se pojavila neka konkurencija - pa videćemo kako će se stvari odvijati.

Ali pitao si i za mobilnu - pa da odgovorim. Mislim da je ono što vam rade mobilne mreže u BiH klasičan primjer kartelskog poslovanja. Cijene su im skoro identične i pljačkaške, tarife sve iste i neinovativne. Npr moja sestra plaća pretplatu 3 puta veću od moje ima preko 2 puta manje minuta, 5 puta manje poruka, nema internet koji ja imam, i još su joj i te minute isparčane, pa su neke u mobilnoj, neke prema drugim mrežama u mobilnoj, neke prema fiksnoj. Tek skoro su izbacili smart tarife gdje minute nisu isparčane - ali i to je značajno skuplje nego u Srbiji.

Pogledaj npr. ove tarife - http://www.mts.telekom.rs/index.php/mix-net-tarifa.html - 1 marka je 60 dinara.
Uzmi u obzir da ako nećeš telefon uz tarifu možeš dobiti popust od 50% ukoliko potpišeš ugovor na godinu il dve (iako je reklamiraju kao akciju, ova promocija traje već 3-4 godine)... Pa tako npr. za manje od 10 maraka dobijaš 300 minuta, 600 poruka i 600 mb interneta sa prenošenjem nepotrošenog u sledeći mjesec... MTS navodim samo jer je moja mreža i znam ih najbolje - i drugi imaju gomilu sličnih tarifa, i vip ima popust 30% za neuzimanje telefona.

A i za one koji uzimaju telefone - cijene telefona su znatno više nego u Srbiji.

Jbg - tako je i u Srbiji bilo dok nije došao VIP i pokrenuo pravu borbu za korisnike u koju su se onda morali uključiti i postojeći operateri. Da su građani tamo malo pro-aktivniji - pokrenuli bi pitanje ove pljačke pred nekom anti-monopolskom komisijom...
[ yolja624 @ 13.09.2013. 05:07 ] @
Prije godinu i nesto malo vise, definitivno sam odjavio fiksni m.tel broj i presao na usluge fiksne telefonije kablovskog operatera. Cijene su malko drugacije od mtel, ali ne dam vise ni pfeninga lopinama. Ako nista drugo, nema klasicnu pretplatu.
Ako bi se pojavio jos jedan operater mobilne telefonije, takodje bi preletio kod njega. Jednostavno, mtel (a i svi drugi operateri entitetsko/nacionalni) su gori od turskih poreznika. Tek od prije par mjeseci mtel je ukinuo naplatu indentifikacije dolaznog poziva u fiksnoj telefoniji?! O tkz. paketima usluga ne zelim ni da pricam, sve je daleko skuplje nego u Srbiji. O inovativnosti? Smjesno. Uzimaju lovu na cistom monopolu i zahvaljujuci mafijaskoj sprezi izmedju operatera i tkz. vlasti. Jedina inovativnost je sto smaraju sms porukama sa kobajagi nekim povoljnostima...

Citat:
Stijak: Da su građani tamo malo pro-aktivniji - pokrenuli bi pitanje ove pljačke pred nekom anti-monopolskom komisijom...

eheh u BiH je bitnije brojanje krvnih zrnaca od brojanja novca sto nam kradu. A te anti monopolske komisije, to je spansko selo ovdje. Kretenski narod, pa to ti je. Da ima pameti ne bi dovde ni dosli. Jedina proaktivnost koja bi dala rezultat je kuka i motika, ali ne postoji kriticna masa ljudi za tako nesto. Nikad nece ni postojati i zato nam i jeste ovako.