Naletoh slucajno na ovaj video gde se prikazuje kako sa modifikovanom Bluetooth slusalicom i mobilnim telefonom napraviti prostu daljinsku kontrolu.
U primeru su iskoristili u svhu kontrole garaznih vrata.
Ja licno ne bih bas to koristio za tako osetljive stvari poput otvaranja garaznih vrata jer je podlozno hakovanju ali za neke manje kriticne stvari krajnje zanimljiva i prosta opcija.
[Ovu poruku je menjao mikikg dana 22.03.2013. u 13:42 GMT+1]
[ bogdan.kecman @ 22.03.2013. 12:28 ] @
naravno da je extra nesigurno ali sigurnije je 10000000000x od klasicnih "klikera" koje koriste ameri za otvaranje garaze. da bi ovo hakno moras da se ustekas i snifnes mak adrese telefona i slusalice, mora imas "specijalnu spravu za to" (da, mogu naravno razni telefoni, laptopovi etc.. ) dok za kliker imas 10tak kombinacija i to je to (bese imas 4 jumpera pozadi, dakle 16 kombinacija) .. malo dete moze da otvori garazu.
[ mikikg @ 22.03.2013. 15:22 ] @
Da sad ne ulazimo u te hakerske detalje, znam da nije ni malo prosto probusiti tek tako BT protokol ... :)
Bilo mi zanimljiva ideja, ne mora za specificno za ovu upotrebu, jedan izlaz pa na to moze bilo sta drugo da se prikljuci, relej, optocoupler, jaci FET itd ...