[ zica49 @ 22.03.2013. 20:00 ] @
Imam potrebu za prototip socketom BGA64 kojeg naravno ne mogu da nadjem ili je astronomski skupo. Ideja je sinula da bi mozda mogao ostvariti kontakte sa elastomeric connector-om(poznat kao zebra) samo sto bi meni trebalo u matrix verziji,8x8 [img](to onda nije zebra nego bubamara):). Ima li neko kakvu ideju gdej bi mogao naci takav konektor jer sam malo istrazio po netu da postoje i verzije u kojima su dobro provodni slojevi ponekad i zlato,da bi sa istim mogao ostvariti kontakt izmedju PCB i Flasha sa slike. [img][/img][att_img] Ideja ispogramirati flash staviti konektor na PCB odozgor Flash te pritisnuti i testirati. Ne smijem ni pomisliti na lemljnje i odlemljavanje jer ni sam ne znam da li ce bit potebno 20 ili 200 testiranja. Da dodam problem bi mi takodje rjesile opruge tipa microspring i 0,5-0,8 mm precnika.Takve se prave i postoje i obratio sam se na adrese od nekoliko dilera u svijetu i odgovor je bio samo na kolicinu od 10.000 komada. U stvari svi oni imaju jednog proizvodjaca koji je u negdje u Svajcarskoj (valjda im se ne pali masina za manje) Izbusio bi FR4 na cnc busilici na potreban raster rupa unutar opruge i to bi radilo perfektno. Probao sam to isto rjesiti sa onim klinovima ili iglicama sto drze kais na rucnom satu(kupio kod kineza 100 komada za 5 eura ali su predebele,ne stimaju a u istim nisam nasao opruge vec nekakvu cudnu plastiku koja glumi oprugu. Svaka ideja je dobrodosla.... [Ovu poruku je menjao zica49 dana 22.03.2013. u 21:46 GMT+1] |