[ Slobodan Kojic @ 22.03.2013. 20:02 ] @
Ovako stoji stvar..Probio VN Trafo crkao TR.2SC4288A..Iste sam zamenio originalnim..I sta se desava? Startujem Tv na dugme on prihvati normalno upali se crvena lampica ..I sad uzmem daljinski startujem Tv recim na ptvi kanal ono nece ustvari prihvati on pokretanje ali tad lampica pocne da zmirka onako na pola ne da blinka kao da se pali i gasi.Onako da se nasalim kao da je neko davi..hehehe..Tv ne krece.. Ugasim na daljinski to prihvati i lampica stabilno sija..negde nesto davi napon.. Pocnem da merim napon nista..u HISu nema napon. Otkacim Kolektor na TR.2SC4288A..na kolektoru ima napon 150volti Jeli to dobar napon ili morao bi imati na kolektoru 140volti..Da nastavim kad raskacim kolektor lampica vise ne zmirka vec se ugasi ja ugasim TV na daljinski onako sa otkacenim kolektorom lampica se upali i stabilno sija crveno i napon se vrati na sasiju..prekontrolisem tranzistor ok ispravan uzmem onako na kratko prislonim kolektor na plocu ono opet nema napona na poloci a tranzistor ne crkava...Gde i sta bolokira taj napon ne sam pametan..Molim vas pomagajte kud i kako..Unapred zhvalan..Pozdrav iz LOZNICE ..Ziveli .. [Ovu poruku je menjao Slobodan Kojic dana 23.03.2013. u 00:13 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Slobodan Kojic dana 23.03.2013. u 00:15 GMT+1] |