[ Djordje111 @ 26.03.2013. 15:45 ] @
| Uglavnom...trebam na navedeni laptop instalirati XP ali mi javlja ovu gresku prilikom setupa

Probao sam sa par razlicitih XP cdova i svaki javlja istu gresku.
Greska se ne javlja kada pokrenem instalaciju nekog LINUX osa npr ubuntu i slax sasvim normalno rade na laptopu.
Ali moram tu XP instalirati
sta da radim? |
[ Backy @ 26.03.2013. 16:34 ] @
nosi u servis... ako imaš mnogo sreće, serviser će pristati da zameni real time clock na ploči iako nije sigurno da će to rešiti problem u potpunosti... ja na mom teram debian i radi tako već godinama bez popravke
[ Djordje111 @ 26.03.2013. 17:03 ] @
Moze li se to ikako srediti bez nosenja na servis ne daju mi se pare za to
[ gilopile @ 26.03.2013. 17:14 ] @
Nije ni iskljuceno da i HDD zeza. Jesi li probao nesto od alata sa Hiren`s boot CD-a. Prvo vidi sa Acronis-om da obrises sve particije i kreiras nove. Proveri i S.M.A.R.T sta je zabelezio, imas na HBCD Hdsentinel. Pokusaj i sa liveXP sa tog CD-a i vidi da li mozes pristupiti particijama. Ne znam to sa Linux-om i da li si uopste instalirao na HDD ili si isao Live...
U kojem delu ti izbaci BSOD? Dali tamo gde treba da ocita HDD prilikom instalacije?
[ Backy @ 26.03.2013. 17:43 ] @
pokušaj da promeniš hard disk i izvadiš sve ostalo što nije neophodno a može se izvaditi (wifi i bt kartice, optički uredjaj, "višak" ram memorije, baterija)
sledeći korak bi bio kućni reflow u rerni, ali oštećenja koja to popravlja uglavnom nastaju grubljom upotrebom
[ Djordje111 @ 26.03.2013. 20:20 ] @
bsod se javlja u momentu kada tek krene instalacija sistema ubacim cd pokrenem ga i ide onaj plavi ekran dole loaduje drajvere i onda pise setup is starting windows i onda se pojavi.
[ gilopile @ 26.03.2013. 20:25 ] @
Pa da, upravo tu gde treba da proceprka po HDD-u. Pokusaj sa onim sto sam ti rekao vezano za HBCD i vidi u kakvom je stanju taj HDD. Ako nista drugo, odvrni saraf ispod i izvuci HDD i pokusaj instalaciju i vidi da li ce doci do BSOD-a bez njega. Mozes zabosti neku USB flesku (koju ce prijaviti u delu odabira HDD-a pri instalaciji) da ne cekas pola sata oko prijave HDD-a u delu za odabir instalacije, jer si ga prethodno uklonio:).Trebao bi da dobijes samo gresku da ne nalazi HDD, ali BSOD nikako. Tako ces najbrze znati da li ti HDD pravi problem. U svakom slucaju najverovatnije je da je on problem.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.