[ nivu @ 27.03.2013. 21:30 ] @
Pozdrav svima, Potrebna mi je vaša pomoć u vezi tabele. Ako pogledate prvi Sheet "Baza" videćete da se tu nalazi lista različitih aparata sortirana po serijskom broju. Ja sam iz informacionog sistema prekopirao svega nekoliko aparata zbog primera. U drugom Sheet-u u B koloni (B2, B4, B6...) ja bih želeo da ukucavam šifre aparata, u C koloni (C2, C4, C6...) količinu određene serije koja se proizvodi, a da mi formula, makro ili šta već u produžetku ispiše koje šifre stiropora se ugrađuju u taj aparat (E2:O2), a ispod svake šifre količiu koja je potrebna za svaki komad posebno (E3:O3). Tako na primer ako u B2 ukucamo šifru aparata 101946, potrebo je da u E2 ispiše prvu šifru koja ide u aparat a to je u ovom primeru 661508, zatim u E3 sledeću šifru 661509, zatim u E4 treba da ispiše 661510, potom u E5 661511. Sve ove podatke formula bi trebalo da povuče iz Sheet-a "Baza" iz C kolone. Ja sam u primeru u drugom Sheet-u ove vrednosti unosio ručno kako biste lakše razumeli šta treba da izlazi kao ispis u zavisnosti od unete šifre u B2. Napomenuo bih još u vezi prvog Sheet-a, zašto baš ovakva organizacija podataka, zapravo ovo je nejpreglednije što sam uspeo da izvučem iz informacionog sistema da bi mi služilo kao baza, a da mi budu sve šifre obuhvaćene. Inače ova baza sadrži par hiljada šifara aparata. Nadam se da sam uspeo da vam objasnim šta mi je zapravo potrebno, u koliko nisam stojim vam na raspolaganju. Svaka pomoć, pokušaj ili primedba je dobro došla. |