[ Darth_Dajic @ 31.03.2013. 12:35 ] @
| Problem se pojavio pre nekih nedelju dana. Jednostavno je prestao da mi prepoznaje eksterni hard disk i usb stick-ove. Posle paljenja i gasenja racunara ponovo ih je prepoznao ali evo od danas opet nece. Ili mi se pojavi USB device not recognised ili se prikaze drajv normalno ali ne mogu da mu pristupim. Menjao sam win ali bez pomoci kao i drajvere za plocu. Mis prepoznaje. Ploca je GIGABYTE ga-ep31-ds3l
|
[ calexx @ 31.03.2013. 13:47 ] @
USB na ploči ili na kućištu sa prednje strane? Možda se samo zaprljalo.
[ Darth_Dajic @ 31.03.2013. 22:37 ] @
Na svim usb portovima pravi probleme. Pokusao sam i da ih ocistim ali nista :(
[ calexx @ 31.03.2013. 23:15 ] @
Onda prvo provera gde je problem, startuj neki live operativni sistem, najbolje linux, pa proveri kako se ponaša. Ako i dalje ne radi, možda je blizu kraj ... ja imam jednu ploču na kojoj uopšte ne rade USB portovi, sve se ukopa kad ubacim flešku. Čak i ako odem u bios pa ubacim flešku, opet se ukopa.
Ako radi, onda da tražimo problem na drugoj strani.
[ Darth_Dajic @ 01.04.2013. 22:40 ] @
Hm, Live Ubuntu mi ih prepozna s tim sto exreni hard radi jako sporo.
[ ChanMaster @ 02.04.2013. 13:47 ] @
Kasperski antivirus?
[ citizenx @ 02.04.2013. 14:56 ] @
Cao Dajicu!
Cim prepoznaje misa i ubuntu vidi USB, onda je najverovatnije softverski problem.
Imam nekoliko predloga sta mozes da uradis:
1.U biosu vidi da li ti je ukljucena podrska za legacy usb. Ako nije, stavi na Enabled
2.Idi u safe mode, da li tamo vidi USB?
3.Uradi testiranje svih modula za RAM memoriju. Ako imas vise, ostavi samo 1 modul i onda vidi kako se ponasa
4.U krajnjem slucaju uradi flash biosa i reinstalaciju OS-a
[ Darth_Dajic @ 03.04.2013. 17:31 ] @
De si sitizene, mali ovaj svet :)
elem, nista od navedenog nije upalilo :(
jedino mi ostaje jos da flashujem bios.
[ Darth_Dajic @ 07.04.2013. 06:23 ] @
OK, moze li mi neko reci kako da flash-ujem BIOS? Skinuo sam fajlove sa gigabyte-ovog sajta: FLASHSPI.EXE, autoexec.bat i ep31ds3l.f4. Na koji nacin ih pokrecem? Da li je jednini nacin preko floppy-a?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.