[ OSKAR prvi @ 31.03.2013. 18:35 ] @
Pomagajte ljudi Totalni sam početnik sa ciljem da pomognem sebi na poslu oko svakidasnjeg listanja dokumentacije i traženja potrebnih podataka koristio sam http://www.ic.ims.hr i slične sajtove da pokusam nesto da uradim i uradio sam ALI !!!! Evo zadatka 1. Formirao sam sheet pod nazivom BAZA i u kolonama od A do I uneo tektualne podatke 2. Formirao sheet pod nazivom PREDRAGA gde dobijam potrebne podatke - kolona A preko DATA VALIDATION LISTE ODABITEM tekstualni podatak - radi sve super - odabirom podatka iz kolone A nađi isti iz kolone C i prikazati podatak iz kolone D istog reda PROBLEM duplira mi prikaz istih podataka a treba samo jedanput da ih prikaže bez obzira sto se ponavljaju više puta u koloni Formula koju sam napisao =OFFSET(Pocetno;MATCH($A$5;Nazivi;0)-1;0;COUNTIF(Nazivi;A5);1) -Odabirom podatka iz kolone C (radi preko DATA VALIDATION LISTE) prikazati sve podatke iz kolona E,F,G,H,I PROBLEM prikazujeme mi podatke ali samo za prvi podatak iz kolone C ostale ne prikazuje FORMULA koju sam sastavio =VLOOKUP(A9;BAZA!D:I;2;FALSE) =VLOOKUP(A9;BAZA!D:I;3;FALSE) =VLOOKUP(A9;BAZA!D:I;4;FALSE) =VLOOKUP(A9;BAZA!D:I;5;FALSE) =VLOOKUP(A9;BAZA!D:I;6;FALSE) Molim Vas za POMOĆ narodskim jezikom pošto terminologija mi nije jača strana Unapred hvala |