[ DejanPT @ 02.04.2013. 12:00 ] @
Zamolio bi ako bilo ko moze da odgovori bilo cim sto bi mi pomoglo.. Dakle software (ako ga ima) , ne mislim na screen reader i sl.. ili neke osnove podesavanja za kreiranje web stranica za osobe sa invaliditetom.. Bilo kakva pomoc dobro dosla..
[ madcama @ 02.04.2013. 13:40 ] @
Za kreiranje web stranica, a da budu pristupačne osobama sa invaliditetom moraš doslovce da ispoštuješ preporuke W3C.
Sad sve zavisi od tebe. Koliko si lenj, da ne kažem koliko si vredan. Ako želiš da ti stranice budu pristupačne svim licima sa invaliditetom onda si zakoračio u duboku jamu, ali sa jasnim pravilima. Ako želiš da web stranice koje si kreirao budu prvenstveno pristupačne određenoj grupi osoba sa invaliditetom onda imaš male šanse da "vrdaš" od preporuka W3C.

Ne znam da li si početnik, ali ako jesi striktno poštovanje W3C pravila će ti značiti bar dvojako. Em što ćeš naučiti da "kodiraš" kako je propisano (a verujem da znaš da je html prilično "labav" što se tiče pravila), em što ćeš stvarno napraviti sajt koji će biti dostupan licima sa bezmalo svim oblicima invaliditeta.
[ DejanPT @ 02.04.2013. 14:35 ] @
Pa tako sam i ja nesto predvideo tj pronasao na w3c.. I da za osobe sa razlicitim invaliditetima.. Snacicu se onda po tome . .Hvala na odgovoru.