[ donsveto @ 03.04.2013. 11:54 ] @
Pozdrav svima.
Potrebna mi je pomoć pri pravljenju mesečnog, tromesečnog i godišnjeg izveštaja. Naime, imam tri woorkbook-a posebna za januar, februar i mart. U svakom imam isti broj sheet-ova, napr. tabela 1.1, tabela 1.2 itd. Svaki sheet i tabela u njemu su identični sa svaki mesec, tabela 1.1 iz januara odgovara tabeli 1.1 iz februara i marta, tabela 1.2 iz januara odgovara tabeli 1.2 iz februara i marta itd. Da li je moguće da se ova tri woorkbook-a nekako povežu, tako da se u četvrtom koji će biti tromesečni i identičan kao prva tri, prikažu sabrane vrednosti prva tri. Hvala unapred
[ FOX028 @ 03.04.2013. 12:24 ] @
Pogledaj na ovom linku
http://www.eobrazovanje.com/Osnovno/nastavnici/usavrsavanje/StrucnoUsavrsavanje/Napredna%20obuka/Napredni%20Excel%20(1).pdf

ovde na dnu imas kako se povezuju dva dokumenta.
[ donsveto @ 03.04.2013. 13:10 ] @
Hvala
[ donsveto @ 03.04.2013. 13:11 ] @
Citat:

Hvala
[ ib.kroki @ 03.04.2013. 13:21 ] @
Nisam pogledao PDF fajl, ali evo jedan primer kako ja to radim (možda je isto).
[ pondeke @ 04.04.2013. 04:06 ] @
FOX028

Ovo sto si okacio da pogledamo je ekstra, samo me buni jedna stvar. Evo recimo imam izvjestaj "dnevni" u njega sam postavio hiperlink da me prebaci na "mjesecni" i sredio sam da se podaci prepisuju, ali sam morao u svako polje-celiju posebno da kucam "= "pa da se vratim u "dnevni" pa "enter" itd. Kako bih mogao istu proceduru da uradim al da selektujem neki opseg koji mi odgovara, da ne idem polje po polje....
[ donsveto @ 04.04.2013. 12:22 ] @
pondeke

Kada si preneo prvo polje, klikni dvaput na njega, izaći će ti cela formula. Na kraju imaš dva znaka dolara $, nešto kao B$4$. Izbriši ta dva znaka i stisni enter. Posle krstićem prevuci na dole, pa na desno i obuhvati sva polja koja treba da učita i automatski će to da ti uradi. E meni tu nastaje problem. To znam da uradim, i uspem da povežem tabelu sa istom tabelom u drugom worksheetu. Kada nešto promenim u prvoj, odrazi se na drugoj. Ali meni treba da povežem npr. tri tabele iz tri različita worksheeta u konačni četvrti worksheet sa istom tabelom, tako da mi sabere sve vrednosti iz sve tri i da kada promenim nešto u nekoj od njih da se odrazi u konačnoj četvrtoj, a to ne znam da uradim. Ima li neko ideju?
[ ib.kroki @ 04.04.2013. 12:37 ] @
http://www.elitesecurity.org/t...ka-iz-drugih-fajlova-AUTO-FILL
[ donsveto @ 04.04.2013. 12:54 ] @
Uspeo sam, nisam se setio da dodam + izmedju funkcija
[ pondeke @ 04.04.2013. 20:41 ] @
donsveto tnx stari, to je to.