[ bubunko @ 03.02.2013. 13:21 ] @
| Postovani,
U dogovoru sa komsijom kupio sam USB adapter TP LINK TL-WN7200ND, sa namerom da ga koristim kao AP, odnosno da primam signal od komsije, i da
ga USB kablom vodim do mog racunara. i nista vise od toga. Posle instalacije sa originalnog cd-a, program je pronasao dosta Wireless mreza, medju kojima i komsijinu mrezu, koja nije kodirana, ciji je signal 48%. Sada nastaju problemi. Ne mogu da se konektujem. Racunar prijavljuje: "Problem loading page" i "Server not found". Pretpostavljam da je problem u IP adresi. Kod mene je podeseno na "Obtain an IP address automaticaly". Inace, u racunaru imam i konekciju sa ADSL ruterom,koju cu kasnije skinuti. I tu je IP adresa podesena na "Obtain an IP address automaticaly". Operativni sistem je WINDOWS XP, Service Pack 2.
Posto sam ja laik za ove stvari, da li neko zna u cemu je problem, i kako step by step, da ga resim? I jos jedno pitanje: Koji mod treba podesiti, da li repetitorski, klijent, bridge, i gde u programu izvrsiti to podesavanje.
Unapred hvala za sve informacije
[Ovu poruku je menjao bubunko dana 03.02.2013. u 22:09 GMT+1] |
[ Aleksandar Đokić @ 04.02.2013. 18:04 ] @
Klijent, i to ti je slab signal.
[ bubunko @ 03.04.2013. 16:47 ] @
Imam AP TP-LINK model TL-WN7200ND koji po deklaraciji proizvodjaca ima protok 150 Mbit/sec. Mislim da se nesto dogodilo (Mozda sam
negde pogresno kliknuo) i protok ide do MAX. 54 Mbit/sec. Signal koji primam je 96%. Ima i drugih sa 67% i 62%. ili manje. Ovi jaki signali
nisu zasticeni, ali ima i zasticenih. Nekoliko stranica se vrlo tesko ucitava, a ostale ne moze ni da ucita (Problem loading page). Kada kursor
postavim preko ikone za Wireless u Tray-u, pokaze mi protok 54 Mbit/sec. (Kao DIAL-UP modem), a jacinu signala(Strenght) Excellent.
Protok se ponekad i smanji,ali nikad nije veci. Ranije, kad sam kupio AP nije bilo tako. Da napomenem da je OS WIN XP SP2 a pretrazivac
je Firefox. Program je instaliran sa CD-a koji sam dobio uz AP. Posto imam BackUp za OS i to sam uradio, ali je opet isto. Da li neko zna
u cemu je problem?
Hvala za sve informacije koje bi resile ovaj problem.
[ tox master @ 03.04.2013. 18:08 ] @
Problem ti je verovatno u kartici sa kojom primas taj signal a koja podrzava verovatno samo b/g mod koji je 54mbit.
A druga stvar je sto 54 Mbit i 54 kbit nisu ni priblizno iste vrednosti protoka kako kazes.
Napisi koji je model kartice koju koristis...
[ bubunko @ 03.04.2013. 20:17 ] @
Radi se o USB adapteru TP-LINK model TL-WN7200ND.
Podaci ispod su prepisani iz originalnog uputstva za taj proizvod.
Main Features:
-Desktop USB Adapter
-IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.11b standards
-Supports USB 2.0 bus standard
-Supports WPA data security, IEEE 802.1x authentication, TKIP/AES encryption, 64/128-bit
WEP encryption
-Supports wireless LAN data transfer rate of up to 150Mbps
-Provides Mini-USB interface
-Supports Ad-Hoc and Infrastructure modes
-Supports roaming between access points when configured in Infrastructure mode
-Eases configuration and provides monitoring information
-High transmitting power and high receiving sensitivity
-Supports Windows 2000/ XP/ Vista/ 7
-External Antenna
P.S. Izvinjavam se za gresku u vezi protoka DIAL-UP modema.
[ tox master @ 03.04.2013. 21:37 ] @
Ok,to je usb wireless koji ti je spojen na racunar i preko koga primas signal.
A sa cega ili bolje receno sa kog uredjaja primas signal,pretpostavljam nekog rutera koji seruje internet protok wirelessom?
Edit:prebaceni postovi iz druge teme.
[ bubunko @ 04.04.2013. 09:09 ] @
Primam nekoliko signala. Jedan je sa Huawei HG520C rutera, drugi
sa Huawei HG552A rutera.
[ calexx @ 04.04.2013. 09:50 ] @
Teško da će ti ruteri da rade sa 150Mbps pošto su b/g a i da rade, ne znači ti ništa. Ako sam dobro pročitao, ti hoćeš da koristiš samo internet a ne i da razmenjuješ fajlove sa komšijom, gde bi nešto značila ova brzina. Što se interneta tiče, budi siguran da nećeš nikada da dođeš ni do pomenutih 54Mbps.
[ bubunko @ 04.04.2013. 12:35 ] @
Cesto koristim SYPE zbog rodbine u inostranstvu.
[ calexx @ 04.04.2013. 13:16 ] @
Šta je to SYPE a i kakve veze ima koji program, internet konekcija ne može da bude preko ... ajde sada je 20Mbps mada čisto sumnjam da komšija toliko ima ili toliko deli. To je i dalje sporije od 54Mbps a tek sporije od 150Mbps. Tih 150 ili 54 znače samo ako je u pitanju neko u lokalnoj mreži, ne neko sa druge strane interneta.
[ Aleksandar Đokić @ 04.04.2013. 15:41 ] @
skype?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|