[ dooksy @ 04.04.2013. 13:03 ] @
| Pozdrav kolegama imam sledeci problem sa ovim tv,dosao mi je na opravku pre god.dana bez slike tj crn ekran,ispostavilo se da nema grejanje tj otpor je izgoreo sto sam zamenio i radio je ok slika je bila odlicna sto retko vidjam barem kod samsunga i tako je radio godinu dana e sad kad se ukljuci ima crno-belu sliku sa povremenim flekama boje koje se pojavljuju i tako ucestalo dok se ne zagreje onda dobije boju i radi lepo.Pregledao sam napone za rgb imam 180v,iz procesora dobijam napone za sve tri katode od 2.7v sto je ok ali problem je i dalje tu.Ja licno tipujem na ekran ali molim kolege koje su iskussniji da daju svoje misljenje.Hvala unapred. |
[ drragan66 @ 04.04.2013. 20:07 ] @
Problem ti je u pal-u. Pregledaj elkose ili napisi koji je model samsunga.
[ dooksy @ 05.04.2013. 11:33 ] @
Elkose u pal-u sam izmenjao i oet isto,jedino sto mi preostaje je da vidim jos eprom ako nije ni on ekran je los.(to je bar moje misljenje).Svaki predlog dobrodosao.
[ alexa_pg @ 05.04.2013. 14:18 ] @
Citat:
dooksy: ...sad kad se ukljuci ima crno-belu sliku sa povremenim flekama boje koje se pojavljuju i tako ucestalo dok se ne zagreje onda dobije boju i radi lepo...
Ja bih volio da ti slikas taj kvar i to kad je slika crno bijela da mi to vidimo. Nesto u opisu kvara ne stima.
[ dooksy @ 05.04.2013. 14:52 ] @
Slikacu cim vratim eprom posto sam ga dao kolegi da ga reprogramira posto nemam eprom programator.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.