[ NenadS @ 04.04.2013. 20:37 ] @
Posedujem iPhone 4 SimFree telefon koji nije jailbreak-ovan, instaliran je najnoviji iOS i imam velike probleme sa Telenor 3G mrezom u Beogradu.

Telefon se konstantno prebacuje na Edge i 3G bez obzira da li se nalazim u delu grada koji je dobro pokriven 3G signalom ili ne i pri svakom pokusaju da prenesem ili posaljem neku vecu kolicinu podataka, pa cak i kada zelim da koristim Skype, gotovo uvek se prebaci na Edge i to je to.

Jednog jutra mi se desavalo da je stalno gubio 3G signal, a cesto mi se desava da nisam dostupan i da nakon par minuta dobijem SMS o propustenom pozivu.

Ne znam kakva su vasa iskustva ali ja ozbiljno nakon 13 godina koriscenja njihovih usluga razmisljam da promenim mrezu ali ne znam kakvi su ostali operatori...

U korisnickom servisu su mi rekli da je problem do iPhone-a i da verzija 5 radi mnogo bolje... ali ja je nemam. Kupio sam Sony Xperia U zbog testiranja, ubacio njihovu karticu i jedino ako mu podesim WCDMA only, drzi 3G ali desava se da isto tako po nekad ne radi internet bez obzira sto signal nije los.

Zivim u blizini Vukovog spomenika i cesto se setam na relaciji Bulevar -Slavija i prosto ne mogu da verujem da u centru grada 3G mreza moze da pravi tolike probleme.

Primetio sam na speedtest-u da je download manje-vise u redu ali kada se pokrene test upload-a, cim dodje do 2-3Mbps, kao da zablokira (dodje do prekida protoka) i onda se odjedom zavrsi (slika).

Pre par dana sam promenio karticu, da otklonim i mogucnost da stara (secena) kartica nije u redu ali nista se nije promenilo...

Sta vi kazete na ovo?
[ adzo_ @ 04.04.2013. 20:42 ] @
Evo i ja mogu da potvrdim ovo iskustvo
Ja sam doduse u Cacku ali identicno se ponasa
Kad stavim samo WCDMA onda radi regularno ali mi je problem kad negde nemam dobru pokrivenost - nedostupan sam
Kad stavim da automatski bira OBAVEZNO prebaci na EDGE iako je odlican signal
[ NenadS @ 04.04.2013. 20:47 ] @
iPhone inace nema opciju za WCDMA only... osim ako ne uradis jailbreak ali postoji mogucnost da se izmeni config fajl preko backup-a i da se tako telefon 'fiksira' na 3G. Cak sam i to probao i telefon s vremena na vreme izgubi signal i nakon par sekundi vrati se i to pun... tako da u tom trenutku niti sam dostupan, niti mi internet radi.

Ispod je test koji je malopre uradjen u Nis-u... gde se isto vidi peak kod upload-a i onda pad prostoka jer ga uopste vise i nema?

[ Slobodan Milivojevic @ 04.04.2013. 21:16 ] @
Ja sam o ovom problemu pisao pre dve godine.

Isto se tad ponašala mreža, isto i danas, i ne zavisi od lokacije, niti od modela telefona ni od operativnog sistema...

Tad sam radio testove na sledećim lokacijama:

Trg Kralja Milana u samom centru Niša,
Trg Pirotskih Oslobodilaca u samom centru Pirota - vidi se fizički 3G bazna stanica na 100-300 metara.

Čim krenem da prenosim podatke, ode na EDGE... posle nekog vremena se vrati... Tada su mi savetovali WCDMA only, a ja sam promenio mrežu
[ avala100 @ 06.04.2013. 11:54 ] @
To su svi kupili novi pre-paid i slusaju Acu Lukasa preko Deezer-a, pa je malo zauzeto. :)

Nema veze, sredice oni to, napravice Jos Pametniju od svih Pametnu Mrezu.
[ zvezdasbg @ 08.04.2013. 08:21 ] @
Bez namere da branim Telenor, ali meni se ovakve stvari ne desavaju. Vec 6 meseci imam Iphone 5 i u Beogradu uglavnom imam 3G, a na EDGE se prebacuje samo ponekad. Radim u blizini Vukovog spomenika i nikada problem nisam imao sa prenosom podataka, ali ni sa razgovorom. Pre oko dve nedelje sam bas radio speedtest kod Vuka i isao je preko 15 u downloadu i 4-5 u uploadu.
[ Librabicboj @ 10.04.2013. 16:18 ] @
Potvrdjujem i JA da se to dogadja cesto...
Na lokaciji Vrbas
[ mstevanic @ 02.11.2013. 13:51 ] @
Lokacija Novi Sad na 3G,preko 3,6 megabita mi nikada nije išao..