[ Bonafides @ 04.04.2013. 20:49 ] @

Univerzalni servis

Univerzalni servis obuhvata omogućavanje javne telefonske usluge na fiksnoj lokaciji korisnika i uslugu prenosa podataka koja obezbeđuje funkcionalni pristup internetu, po garantovanoj brzini prenosa podataka od 33 kbit/s. Telenor je u skladu sa odlukom Republičke agencije za elektronske komunikacije imenovan za jednog od operatora usluga univerzalnog servisa. Telenor uslugu univerzalnog servisa pruža u okviru 302 naselja na teritoriji Republike Srbije.

Telenorov tarifni paket „Univerzalni servis“ mogu koristiti korisnici pod uslovom da u trenutku zaključenja pretplatničkog ugovora imaju prijavljeno prebivalište ili boravište u okviru nekog od ova 302 naselja na teritoriji Republike Srbije, kao i pod uslovom da postoje tehnički uslovi za korišćenje Univerzalnog servisa. Neophodna dokumentacija da bi korisniku bilo omogućeno korišćenje ovog tarifnog paketa su identifikacioni dokument kojim se potvrđuje mesto prebivališta ili prijava boravišta u okviru 302 naselja gde Telenor ima obavezu pružanja usluga.

Potpisivanjem ugovora za tarifni paket „Univerzalni servis“ korisnik dobija terminalni uređaj na koji može povezivati fiksni telefon i mrežni kabl. Uređaj takođe može obezbediti WiFi internet konekciju.
Cena priključka za univerzalni servis iznosi 5.999 dinara, a cena terminalnog uređaja 1 dinar. Ugovorna obaveza za korišćenje usluge je 24 meseca. Da bi izabrao paket „Univerzalni servis“ neophodno je da korisnik kupi terminalni uređaj i plati priključak.

Izgled tarifnog paketa je definisanom odlukom RATEL-a i u skladu sa istom ima sledeću formu:

-iznos mesečne pretplate iznosi 516 dinara, u okviru koje se korisniku obezbeđuje 144 dinara besplatnog saobraćaja koje korisnik može koristiti za pozive u Telenor mreži, ka drugim nacionalnim fiksnim, mobilnim mrežama i međunarodnim mrežama,
-pošto potroši besplatni saobraćaj, korisniku će se usluge tarifirati po sledećem cenovniku:

-pozivi ka nacionalnim fiksnim mrežama: 1,2 RSD/min uz tarifiranje na po započetom minutu;
-pozivi ka nacionalnim mobilnim mrežama: 7,27 RSD/min uz tarifiranje na po započetom minutu;
-cena 1 KB u nacionalnom saobraćaju iznosi 0,06 RSD/KB, uz zaokruživanje na 1 KB.

-Za međunarodne pozive koje ostvaruju korisnici paketa „Univerzalni servis“ primenjivaće se važeći cenovnik za međunarodne pozive koji se primenjuje za pretplatnike Telenor mreže. Korisnicima ovog tarifnog paketa ostavlja se mogućnost aktivacije tarifnog dodatka „Dodaj međunarodne pozive“.

Univerzalni servis ne obuhvata pružanje SMS, MMS, USSD usluga.
Univerzalni servis podrazumeva pružanje usluge na fiksnoj lokaciji.

Sve prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

http://www.telenor.rs/sr/Priva...ici/Usluge/Univerzalni-servis/

[ Slobodan Milivojevic @ 04.04.2013. 21:08 ] @
Realno mislim da je Telenor CDMA bolja ponuda iako koriste 1xRTT standard, a ovde je verovatno u pitanju GSM/EDGE prenos podataka.
[ espresso @ 04.04.2013. 21:41 ] @
Čekaj a kakav im je ovo priključak od 6k dinara? Zemlja - vazduh? Jel toliko košta da neko klikne mišem i softverski pusti korisnika na mrežu?
[ Slobodan Milivojevic @ 04.04.2013. 21:53 ] @
Da ne košta onaj njihov terminal tolko?
[ niki 67 @ 04.04.2013. 22:11 ] @
Ne znam sto se cudite.
Koliko kosta fiksni prikljucak kod Telekoma?

Izgled tarifnog paketa je definisanom odlukom RATEL-a-hahahaaha

Ovo je zemlja gde nema "monopola",samo se predhodno dogovore i svi drze istu cenu-kao preprodavci na pijaci (manje vise,gore dole)
Tako je i u mobilnoj telefoniji-nema razlike,tako je i sa internetom-niko nikad nece smanjiti cenu-samo sa postojecim cenama navodno"poboljsavaju odredjene usluge" jer jako brinu za gradjane.
Dali su dobru povoljnost-"cena terminalnog uređaja je 1 dinar"!

Zemlja Srbistan je ovo.........

Sto bi neko dao besplatan prikljucak za svog korisnika pa makar to bio i klik misem,(zemlja vazduh)...ili sta vec kad moze da dobro naplati kao svi ostali!

[Ovu poruku je menjao niki 67 dana 04.04.2013. u 23:25 GMT+1]