[ zivanicd @ 09.04.2013. 09:35 ] @
Pozdrav,

ovih dana je kucni savet dobio Ugovor o tehnickim uslovima za postavljanje DSLAM-a u podrumu nase zgrade.

Naime, u podrumu nase zgrade nalazi se razvod za nekih 200 korisnika koji stanuju u nasem komsiluku, te Telekom hoce da skrati "liniju" do korisnika
da bi mogli da ponude "Najbrzi internet do sada" koji reklamiraju.

Da li je neko imao prilike da pregovara sa Telekomom i zakljucuje ovakve ugovore ?

Nas ugovor ne donosi nikakvu korist nasoj zgradi. Telekom se obavezuje da snosi samo troskove struje koje njihovi uredjaji trose.

Komsije smatraju da se ova situacija moze iskoristiti da se od Telekoma na ime zakupa uzmu neki novci koji bi bili dobrodosli za odrzavanje zgrade, a ja kao predsednik skupstite stanara sam dobio zadatak da se raspitam kakva je situacija na drugim lokacijama.

Svaka sugestija je dobrodosla.
[ Marcus Naissus @ 11.04.2013. 06:50 ] @
Pa tražite im ili da plaćaju neku kiriju ili da svim stanarima zgrade daju besplatan flat rate net neke pristojne brzine.
[ Dexic @ 11.04.2013. 07:41 ] @
Kad Telenor i VIP stave bazne stanice na neku zgradu, zgrada dobija solidnu cifru mesecno. Nije dovoljno da postoji neko obezbedjenje u zgradi na konto toga, ali komotna.

Ako ne dobijate nista, nemate razloga da se u vasoj zgradi stavlja, pa morate da otvarate kad oni zele, oni buse zgradu, dodaju neke zice (za struju) a vi nemate nista od toga.