[ rsinisa @ 10.04.2013. 05:59 ] @
http://www.nadlanu.com/pocetna...tigao-PayPal.a-176018.292.html
[ mikikg @ 10.04.2013. 06:07 ] @
Oooooo mashala! :)

Pa stvarno je krajnje vreme bilo!

Ima da im pukne server(i) sad kad navale Srbi :))))
[ bcboris @ 10.04.2013. 06:18 ] @
A kod nas ce nadam se da puknu raznorazni prevaranti,nakupci i prodavci magle !
[ 3way @ 10.04.2013. 06:32 ] @
Ja sam lepo rek'o, a temu mi izbrisase....zlikovci.
[ mikikg @ 10.04.2013. 06:35 ] @
Ovo je koristan info ...

Citat:
Re: How to change country
‎Dec-20-2011 07:21 PM
mondz -

Since the country can't be changed, after you close the old account, just open a new account using the same email address (but the new country).

If you want to keep the old account open, you'll need to either use a different email address on the new account or switch out the email address on the old account first.

Dodatno u vezi ove email adrese, oni koji zele da zadrze iste (slicne) adrese kod Gmail, samo dodajte tackicu negde u imenu ispred @gmail.com.
Npr: [email protected] > [email protected]

Gmail zna da se radi o istoj adresi i poruke stizu u isto sanduce! Paypall PRAVI RAZLIKU izmedju tih adresa!

A evo sad i nakon procedure registracije i konfirmacije:

Citat:
You've raised your account limits and become Verified
Thank you! By confirming your card, you just raised your account limits and became a Verified member of PayPal. We'll refund all charges within 24 hours.

Dakle ovo radi sa srpskim karticama DEFINITIVNO (RF Visa Virtuon)

Vrh!!!

[Ovu poruku je menjao mikikg dana 10.04.2013. u 08:23 GMT+1]
[ paga @ 10.04.2013. 08:40 ] @
E sad mi je baš svanulo...

(sarkazam)

Samo ne znam kako će to da nam pomogne? Da još lakše pravimo spoljni deficit...
[ Slobodan čovek @ 10.04.2013. 09:10 ] @
Koje sve kartice podržava PayPal, koje mogu da se dobiju u Srbiji? Neke iz Komercijalne banke, po mogućstvu?
[ introitus @ 10.04.2013. 09:12 ] @
Citat:
paga: Samo ne znam kako će to da nam pomogne? Da još lakše pravimo spoljni deficit...

Osim da jos para trosimo, za sada nema nikakve koristi jer ne mozemo da primamo novac.
Tek kad budemo mogli da primamo novac i kad firme budu mogle da imaju PayPal nalog imacemo neke koristi od istog.
[ Slobodan čovek @ 10.04.2013. 09:15 ] @
Zbog ovoga bi trebalo i da padnu cene nekih proizvoda u Srbiji. Ranije su mogli da nalepe cenu koju hoće, sada kad možeš sa ebay-a, recimo, da kupiš duplo jeftinije (sa poštarinom), moraće da smanje cene. Pretpostavljam...
[ mikikg @ 10.04.2013. 09:24 ] @
Uvesce se sigurno i opcija primanja uplata. Tako je najavljeno (u roku od par meseci) a i to je u interesu PayPal i nase nam drage drzave. To je sad vise tehnicko pitanje dok uspostave sve te relacije oko protoka novca.
Sama cinjenica da je uopste stigao PayPal govori da ce to u nekom trenutku proraditi.

Sigurno ce se trziste u Srbiji malo normalizuje sad kad svako moze da kupi nesto na Ebay, domaci trgovci ce sigurno malo razmisliti dal da lepe cene kako im se svide za istu tu robu koju kupuju "tamo negde".
[ Slobodan čovek @ 10.04.2013. 09:27 ] @
Koju je karticu najbolje uzeti za ovo? Ja bih da na tu karticu uplaćujem keš samo kad hoću nešto sa paypal-om da kupim. A i da mogu da primam uplate ne samo da plaćam...
[ mikikg @ 10.04.2013. 09:36 ] @
Da, neka debitna Visa. Ja imam kod Raiffeisenbank Visa Virtuoan - Internet Only, veorovatno i sve ove ostale malo vece i ozbiljnije banke to imaju.

Samo da ne upadnemo u problem oko raznih prevara koje se tu desavaju - dobro voditi racuna gde i kako se logujete, ni slucajno ne ostavljajte user/pass ili brojeve kartica na sajtovima koji nisu zasticeni validnim SSL sertifikatom (HTTPS) i apsolutno adresa odgovara "paypal.com". Tri puta proverite to :) ... Isto se klonite poruka koje mogu da vam stignu na email da je zbog ovoga-onoga potrebno otici na neku URL i ostaviti podatke. Znate vec o cemu pricam ...
[ Slobodan čovek @ 10.04.2013. 09:40 ] @
Ma ja ću se registrovati (i prijavljivati) na Linuksu i sa virtuelnom tastaturom...
[ mikikg @ 10.04.2013. 09:44 ] @
Nebitan je OS, mnogo puta sam video razne prevare oko toga (delom mi je to i u opisu posla, administracija/security), jednostavno stigne email koji 100% izgleda kao da je poslao PayPal i unutra pise da zbog nekih problema blabla treba da se klikne link i tamo da se unese nov user/pass ali prvo zbog validacije stari ... Ako ne vodis racuna na koju URL si otiso, caooo ... ode sva kinta sa naloga :)
[ Slobodan čovek @ 10.04.2013. 09:48 ] @
To su matore fore, odavno provaljene...
[ Odin D. @ 10.04.2013. 09:53 ] @
Ne znam dal' ima tako nesto u Srbiji, ali ja za bilo koja online placanja koristim neku Visa prepaid karticu.
Na njoj nema nikad nikakvog kesa sem 2-3€ reda radi.
Kad hocu nesto da kupim onda na nju samo za tu priliku prebacim onoliko para koliko predmet zelje kosta, platim to odma i opet na njoj nema nista...
Moj glavni racun u banci na koga primam platu ni na koji nacin nije spregnut sa elektronskim placanjem.

To znacajno smanjuje stres oko sekiracije zbog malverzacija i kradja naloga...
[ mikikg @ 10.04.2013. 09:53 ] @
@Slobodan čovek, znam, ali i dalje se ljudi pecaju na to!!! Ne mozes da verujes koliko su sofisticirane te prevare ...

Bolje da upozorim na vreme!
[ 3way @ 10.04.2013. 10:01 ] @
Citat:
Odin D.: Ne znam dal' ima tako nesto u Srbiji, ali ja za bilo koja online placanja koristim neku Visa prepaid karticu.
Na njoj nema nikad nikakvog kesa sem 2-3€ reda radi.

Ima, Visa Internet je takva kartica. Kolko imas, to ti je.
Meni to u principu radi, ali, cvrc, pre neki dan sam hteo da kupim nesto, kad ne moze osim preko PayPala...
[ novk_from_la @ 10.04.2013. 10:22 ] @
Da li neko zna kako da se posalje novac sa kartice na PayPal balance tako da se placanje obavlja direktno sa PayPal?

[Ovu poruku je menjao novk_from_la dana 10.04.2013. u 11:56 GMT+1]
[ Odin D. @ 10.04.2013. 10:47 ] @
Citat:
3way: Ima, Visa Internet je takva kartica. Kolko imas, to ti je.
Meni to u principu radi, ali, cvrc, pre neki dan sam hteo da kupim nesto, kad ne moze osim preko PayPala...

Znam, nego ja govorim da sam upravo tu visa prepaid karticu povezao sa paypalom.
Koristim je i za "direktno" placanje na internetu, a i za pay-pal.
[ novk_from_la @ 10.04.2013. 11:02 ] @
Citat:
Da li neko zna kako da se posalje novac sa kartice na PayPal balance tako da se placanje obavlja direktno sa PayPal?

Zar niko nema odgovor na ovo pitanje?...
[ mikikg @ 10.04.2013. 11:30 ] @
Vidi u cemu je caka, ti "spojis" svoj racun (karticu) sa PayPal i u tom smislu nije neophodno da deponujes tamo novac. U tom smislu kada se radi transakcija, PayPal interno proveri da li imas dovoljno sretstva na tom racunu i ako imas onda finalizuje transakciju.

Dakle dovoljno je samo da vezes karticu tamo (ima prosta procedura) i to je to.

Druga je prica kada ti neko placa, onda se novac deponuje kod PayPal pa sa tim balansom mozes i bez kartice da placas ili ako ti vise odgovara direktno sa definisanom karticom, pojavi se opcija i biras. Kada hoces da povuces nazad taj novac onda se ide drugim kanalima, obicno Wire-Transfer pa to stigne tebi ovde na dezivni racun pa podizes kesh. Samo imaj u vidu da transakcije preko Wire-Transfer kostaju onako malo vise, posebno se ne isplati kod manjih iznosa sta znam ispod 100-200E, tako da je jevtinije da se "nakupi" neki malo veci iznos pa onda povlacis novac. Naravno ovo nista ne vazi dok ne odobre primanje uplata.
[ 3way @ 10.04.2013. 11:31 ] @
Bas sam kupio neku sitnicu. Proslo je, ali na portalu banke i dalje ne vidim promenu. Inace, skidanje onih 1.5e sam video odmah.
[ mikikg @ 10.04.2013. 11:38 ] @
@3way Ne brini, skinu ce ti ;) To je normalno ponasanje ... Isto nemoj da te buni to sto ti se jos nije "updejtovao" balans, neces moci bez obzira da uradis drugu transakciju koja bi dovela da odes u minus, sve to se tamo negde belezi (tkz rezervisana sretstva) ali korisnuku se te informacije tek nakon nekog vremena prikazuju.
[ novk_from_la @ 10.04.2013. 11:53 ] @
Citat:
Vidi u cemu je caka, ti "spojis" svoj racun (karticu) sa PayPal i u tom smislu nije neophodno da deponujes tamo novac. U tom smislu kada se radi transakcija, PayPal interno proveri da li imas dovoljno sretstva na tom racunu i ako imas onda finalizuje transakciju.

Dakle dovoljno je samo da vezes karticu tamo (ima prosta procedura) i to je to.

Druga je prica kada ti neko placa, onda se novac deponuje kod PayPal pa sa tim balansom mozes i bez kartice da placas ili ako ti vise odgovara direktno sa definisanom karticom, pojavi se opcija i biras. Kada hoces da povuces nazad taj novac onda se ide drugim kanalima, obicno Wire-Transfer pa to stigne tebi ovde na dezivni racun pa podizes kesh. Samo imaj u vidu da transakcije preko Wire-Transfer kostaju onako malo vise, posebno se ne isplati kod manjih iznosa sta znam ispod 100-200E, tako da je jevtinije da se "nakupi" neki malo veci iznos pa onda povlacis novac. Naravno ovo nista ne vazi dok ne odobre primanje uplata.

Hvala na brzom i opsirnom odgovoru mikikg!

I pored toga ne mogu da obavim kupovinu iako su kartica i email uspesno verifikovani, dole su screenshots:

http://dessky.com/filebox/ss-20130410124957.png
http://dessky.com/filebox/ss-20130410124935.png

Ovo su greske koje dobijam kada pokusam da kupim nesto:

We are unable to complete your request at this time. Please try again later. We apologize for the inconvenience.
http://dessky.com/filebox/ss-20130410124624.png

Balans na racunu je 200 eura tako da ne bi trebalo da bude problema sa limitom.

Inace otvorio sam Business account i koristim RF Visa Virtuon karticu.

Da li sam nesto propustio?

[ mikikg @ 10.04.2013. 12:16 ] @
Po ovom zadnjem screen-shoot ispada da nisi validirao svoju karticu.

PayPal mora da potvrdi karticu tako sto posalje jednu test transakciju u iznosu od 1 - 1.5E (vrate posle taj novac). Sledeci korak je da na izvodu kod svoje banke vidis detalje te transakcije i u opisu negde treba da stoji nesto tipa PP*1234CODE. Ovaj broj 1234 (ovo je primer, konkretan broj ces vec videti) je neophodno da uneses onda kod PayPal u formi za validaciju kartice. Dakle na ovaj nacin PayPal je siguran da je to tvoj nalog/kartica jer ove detalje mozes da vidis samo ako si pravi vlasnik kartice i imas pristup svojim izvodima.
[ zokce @ 10.04.2013. 12:28 ] @
Zanima me kako ide povracaj tih 1,5 evra kad nema transfera prema racunu u Srbiji?
[ mikikg @ 10.04.2013. 12:40 ] @
To vec ne znam, to je verovatno regulisano na nivou komunikacije izmedju PayPal i banke pa se te test transakcije sigurno drugacije obraduju / tretiraju.
[ Cyberghost @ 10.04.2013. 12:45 ] @
Ups, evo ga problem. Sve je verifikovano i u Resolution Centru nema nista na cekanju
ali i dalje postoji problem sa nalogom !

Ovo pise kada se ulogujem

Why is my account access limited?
Your account access has been limited for the following reason(s):
Apr 10, 2013: We noticed some unusual activity on the credit card linked to your PayPal account.

[ mikikg @ 10.04.2013. 12:56 ] @
Postoji gomila automatizovanih procedura za sigurnost koje korisnik ne vidi i koje se "okidaju" na neke neuobicajne radnje sa nalogom.

Kontaktiraj podrsku i vidi u cemu je konkretan problem.

Dodatno se mora uzeti u obzir da je to tek pusteno i da su problemi moguci. Tek to treba da se detaljno "debugira" kroz reakcije korisnika. Svasta-nesto je tu ukljuceno, zavisi i od samih banaka (a znamo kakve su nam banke) pa problemi nisu iskljuceni.
[ novk_from_la @ 10.04.2013. 12:58 ] @
Citat:
Po ovom zadnjem screen-shoot ispada da nisi validirao svoju karticu.

PayPal mora da potvrdi karticu tako sto posalje jednu test transakciju u iznosu od 1 - 1.5E (vrate posle taj novac). Sledeci korak je da na izvodu kod svoje banke vidis detalje te transakcije i u opisu negde treba da stoji nesto tipa PP*1234CODE. Ovaj broj 1234 (ovo je primer, konkretan broj ces vec videti) je neophodno da uneses onda kod PayPal u formi za validaciju kartice. Dakle na ovaj nacin PayPal je siguran da je to tvoj nalog/kartica jer ove detalje mozes da vidis samo ako si pravi vlasnik kartice i imas pristup svojim izvodima.

Kao sto sam rekao ranije i poslao screenshots, kartice ja validirana sa brojem koju su poslali:

http://dessky.com/filebox/ss-20130410124957.png
http://dessky.com/filebox/ss-20130410124935.png

Saljem i screenshot My Account stranice gde mozes da vidis da nema notifikacija za validaciju:

http://dessky.com/filebox/ss-20130410135144.png

Evo ga i link ka resolution center screenshot za svaki slucaj:

http://dessky.com/filebox/ss-20130410135614.png

Imas li neku ideju zasto ne mogu da kupujem preko PayPal?
[ mikikg @ 10.04.2013. 13:07 ] @
Hmm, pa ne znam ... Ja nisam probao da kupujem, samo sam video da bar taj deo oko registracije radi. Mozda to nije sve jos "leglo" jer su predhodne informacije bile da ce se to aktivirati tek na leto!
[ Cyberghost @ 10.04.2013. 13:14 ] @
Sve teme za PayPal bi trebalo spojiti.

Evo mog problema. PayPal je skinuo 1.5e sa racuna, uradio sam verifikaciju i evo sta stoji na nalogu.
Mozda treba da se saceka neko vreme...

[ novk_from_la @ 10.04.2013. 13:23 ] @
Citat:
Hmm, pa ne znam ... Ja nisam probao da kupujem, samo sam video da bar taj deo oko registracije radi. Mozda to nije sve jos "leglo" jer su predhodne informacije bile da ce se to aktivirati tek na leto!

Izgleda da se i za fizicka lica takodje vazi da nije moguce prebaciti novac sa kartice na PayPal balance.

Na kraju smo saznali da PayPal jos ne funkcionise za online placanja tako da se kupovine ne mogu obavljati na sajtovima koji zahtevaju PayPal balance – sto je slucaj na 99% svih sajtova koji primaju PayPal :(

Videcemo da li ce to uspeti da srede ove nedelje i javljam cim nesto saznam.

Vise informacija mozete da vidite na komentarima sa strane http://ftw.rs/paypal-od-nocas-dostupan-u-srbiji/comment-page-1 .
[ Cyberghost @ 10.04.2013. 14:13 ] @
Verifikacija kartice je potrajala.
Evo sve je proradilo posle 1h cekanja.

Code:

Hello Aleksandar Jovanović,

Our review is complete and we have restored your account.

We appreciate your patience and thank you for your help in making PayPal
the safest and most trusted online payment solution.

Thanks,
Monica
PayPal
[ mikikg @ 10.04.2013. 14:16 ] @
Odlicno.

Javi nam ako uspeno odradis neku konkretnu kupovinu.
[ zica49 @ 10.04.2013. 19:32 ] @
Mozda pomogne kod nas u BIH uglavnom ide sa VISA electron...koliko znam i HR nema problema sa tim karticama a i Srbija je u istom okruzenju za cijeli svijet tako da bi preporucio da se ide na te kartice.Koristim takvu vec godinama te nije bilo problema sa drugim nisam probavao...
Mada mi nikada nije bilo jasno zasto neke kartice ne idu,ono mozes sa njom platiti parking u Berlinu a ne mozes na PayPal-u.... :(
[ Cyberghost @ 10.04.2013. 19:55 ] @
Prednost klasicne Internet kartice sto pojedine banke u toku meseca odobravaju nekoliko transakcija bez
provizije sto je korektno. Ja imam 5 mesecno (da ne reklamiram banku).
Takodje praktikujem da je račun prazan i po potrebi sa drugog računa prebacim iznos za kupovinu.
Što se tiče PayPal-a tu je izbegnut problem oko krađe broja kartice ali ima provizija.
[ s1mke @ 10.04.2013. 21:13 ] @
Poz,posedujem visa internet karticu banke intese,i izbacuje mi gresku kad pokusavam da prijavim karticu,da li je to do toga sto na nju ne moze da mi leze uplata,jer sluzi samo za placanje?
[ uart @ 10.04.2013. 21:55 ] @
Citat:
Poz,posedujem visa internet karticu banke intese,i izbacuje mi gresku kad pokusavam da prijavim karticu,da li je to do toga sto na nju ne moze da mi leze uplata,jer sluzi samo za placanje?

Banka Intesa Visa Internet može da se prijavi bez problema (provereno danas). Mislim da nije bitno da li kartica služi samo za plaćanje.
Interesantno da nisam mogao da prijavim Raiffeisen Visa Virtuon (Paypal kaže da moram da kontaktiram banku) iako znam dvoje ljudi koji su istu takvu karticu
danas prijavili za Paypal.

[ Web-Promocija @ 10.04.2013. 23:06 ] @
Konacno PayPal! ;-)
[ zemun88 @ 10.04.2013. 23:38 ] @
Za one neodlučne i neinformisane
1. Koje kartice podržava - piše vam na njihovom sajtu
2. Sa kojom karticom da kupujete na internetu - piše vam na sajtu vaše banke.
3. Koje kartice koristi vaša banka - pozovite banku pa se raspitajte
4. Koja je razlika između kreditne, debitne (devizne kartice) i internet kartice - pozovite opet vašu banku pa se raspitajte

Tako ćete razreštiti dilemu "mrzi me da živim, a time i mrzi me da zovem svoju banku, kao i to što me mrzi da čitam šta piše na sajtu PayPal-a"

Sada će zelenaši koji su zarađivali na nabavci robe pući kao i banke koje su naplaćivale masne provizije, ali i kojekakve prodavnice tehnike,...
[ ZAS011 @ 11.04.2013. 07:43 ] @
Inače je cela tema oftopična.

[Ovu poruku je menjao guja011 dana 11.04.2013. u 13:08 GMT+1]
[ mikikg @ 11.04.2013. 09:47 ] @
Evo ovde updejt na temu oko problema koji su se pojavljivali ...

http://www.blic.rs/Vesti/Drust...raciju-kupovina-skoro-nemoguca

Sta ja rekoh u drugom postu, ce im puknu serveri kad navale Srbi :) ... Poznata mi dobro ta problematika, ni "cloud" platforme tu ne pomazu :)
[ rsinisa @ 11.04.2013. 11:56 ] @
Citat:
ZAS011: Inače je celatema oftopična.

Pa da, u pravu si, ali je meni namera bila da olakšam onima koji imaju problem nabavke elektronskih komponenti iz inostranstva. Doduše, trebalo je to da navedem, ovako si 101% u pravu.

Pozdrav.
Sinisha
[ s1mke @ 11.04.2013. 13:37 ] @
"This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

Ovo mi izadje kad pokusam da povezem Visa Internet karticu banke intese.
[ Slobodan čovek @ 11.04.2013. 15:11 ] @
Opterećen im je sistem, sačekaj nekoliko sati, možda ti prođe...

Nego, mogu li ja da se registrujem na PayPal-u a da tek posle (kada uzmem karticu, za nekoliko dana/nedelja/meseci, šta znam) da povežem taj nalog sa karticom?
I da li je pametno dozvoliti Vatrenoj lisici (Firefox-u) da mi sačuva lozinku (kako je ne bih morao ručno unositi)? Uvek koristim poslednju verziju, mada imam dosta dodataka instaliranih, pa ne znam da li preko njih mogu da mi ukradu lozinku...
[ mikikg @ 11.04.2013. 15:40 ] @
@Slobodan čovek Ako ti je ukljucena opcija za zastitu snimljenih shifri preko Master Password onda je to "prihvatljivo sigurno", bez toga je manje sigurno, ne znaci da je totalno nesigurno ali su bas zbog povecanja nivoa sigurnosti to uveli kao opciju. Prakticno gledano najbolje da ne cuvas sifre nigde osim u glavi :)
[ Slobodan čovek @ 11.04.2013. 15:45 ] @
Dobro onda. Nije mi uključena ta opcija...
[ mikikg @ 11.04.2013. 15:53 ] @
Samo kratko da se nadovezem, jeste cisto tehnicka stvar, za password polje kod PayPal stoji ovaj atribut autocomplete="off" sto prakticno forsira browsere da i ne pokusavaju uopste da ponude opciju da zapamte tu shifru. Vecina brosera to "postuje" ali razni pluginovi i dodaci se prave "pametni" pa ipak hoce da zapamte sifru ali je poenta da je to predvidjeno da se NE PAMTI u browserima iz sigurnostnih razloga.
[ valerijan @ 11.04.2013. 15:55 ] @
Citat:
Slobodan čovek:...Nego, mogu li ja da se registrujem na PayPal-u a da tek posle (kada uzmem karticu, za nekoliko dana/nedelja/meseci, šta znam) da povežem taj nalog sa karticom?

...da :)
[ Slobodan čovek @ 11.04.2013. 16:04 ] @
Hvala. A da li može ćirilicom ili mora latinicom? Rusi, recimo, popunjavaju ćirilicom...
[ El_Nino @ 11.04.2013. 16:17 ] @
Ma jes', staroslovenskim...

Popunjavaš onim pismom kojim ti je na kartici napisano ime.
[ mikikg @ 11.04.2013. 16:19 ] @
Pa to gledaj sa prakticne strane, zamisli samo nekog kineza koji treba da ti nesto sto si kupio od njega posalje a koji u vecini slucajeva nezna ni engleski, kako li ce samo da napise adresu ili ime na cirilici ... :)

To sve sad spada u domen medjunarodne trgovine, spedicije itd i valjalo bi da bude pisano latinicom da izbegnes sve moguce probleme koji bi mogli oko toga da se pojave.
[ Slobodan čovek @ 11.04.2013. 16:26 ] @
A šta Kinezu znači, recimo, "Nušićeva 17" ili "Nusiceva 17"? On ne razume šta tu piše. A ionako će pisati rukom na pošiljci, pa mu je sve jedno, treba samo da precrta...
[ andreja85 @ 11.04.2013. 16:30 ] @
Da li je ovo opterecenje servera banke intese pa ne mogu da platim preko PP ili nesto drugo?

[img]http://imageshack.us/f/41/84156696.png/[/img]
[ chupavac @ 13.04.2013. 08:44 ] @
Citat:
andreja85: Da li je ovo opterecenje servera banke intese pa ne mogu da platim preko PP ili nesto drugo?

[img]http://imageshack.us/f/41/84156696.png/[/img]

I ja sam probao da uradim transakciju na eBay-u i dobijao sam istu poruku...
[ andreja85 @ 13.04.2013. 11:46 ] @
Samo probaj na Nemački ili neki drugi proći će... Ne nastavak com nego de ili irski probaj!
[ chupavac @ 13.04.2013. 15:54 ] @
Citat:
andreja85: Samo probaj na Nemački ili neki drugi proći će... Ne nastavak com nego de ili irski probaj!

Probao, ista poruka :( Mozda Rajfajzen banka pravi probleme
[ virus_crew @ 14.04.2013. 09:49 ] @
Citat:
s1mke:

Isti slucaj i kod mene dok sam MasterCard registrovao bez problema, ne znam sto zeza ova intezina?
Neko ima neko resenje za ovaj problem?
[ zoomtronic @ 19.04.2013. 14:39 ] @
Proverio, radi, pazario na Ebay-u neke sitnice iz Kine, platio sa PP karticom bance intese, i prva dva dana nisam mogao da platim, javljala se neka greška,
i juče mi prođe uplata. Dobio sam i potvrdu od PP. konačno i Svrbija da dođe u drop down meni.
[ lucky88 @ 20.04.2013. 16:55 ] @
Jeli ta kartica besplatna, odnosno održavanje, da li mora da bude vezana za neki tekući račun, ili se samo troši novac uplaćen na karticu te banke,
bolje je valjda zbog sigurnosti, ai da se ne ode u neku preveliku kupovinu neoprezno:) da ne bude vezana za nijedan drugi račun?
svuda piše da su kartice besplatne?
[ bogdan.kecman @ 21.04.2013. 13:37 ] @
intezina internet kartica je dzaba, samo momci savetujem da

- paypal pitanja usmerite ovde: http://www.elitesecurity.org/t67936-PayPal-Srbiji
- ebay pitanje usmerite ovde: http://www.elitesecurity.org/t464419-eBay-com-co-uk-de-iskustva

ovo je ipak forum elektronika

inace obratite paznju
- vecina ne-dalekoistocnih sajtova nece da salje tehniku za jugu
- vecina ne-dalekoistocnih sajtova papreno naplacuje postarinu
- vecina ne-dalekoistocnih sajtova salje iskljucivo kuririma (u ovom slucaju imate 70eur trosak spedicije + obavezno carinjenje, sto znaci imate min trosak od 70eur, carina mora da pregleda paket i moze da ga oslobodi carine ako je jeftiniji od 50eur ali svejedno onih 70eur imate trosak za spediciju)
- sve sto je teze od 1kg carina obavezno otvara
- carinici nisu glupi, znaju sve sajtove sa tehnikom i umeju da odu na sajt i pogledaju koliko sta kosta, znaju i ebay da koriste ..
- carinici su vrlo naostreni da sada "uspore" celu ovu pricu, meni kako je proradio paypal paketi koji su poslati mesec dana ranije kasne vec po 2-3 nedelje u odnosu na normalu, dakle nije do kineza poslati su znacajno pre nego je dosao paypal, nego je do nasih carinika .. a vec sam platio carinu na dva paketa na koja nikad ranije ne bi platio carinu !!
- limit je 50eur, onih 70eur o kojima se prica je kad vam salje "tetka iz nemacke", nista sto ima pecat i oznaku firme (sve sa neta) ne prolazi na 70 vec i ako pise gift ide na 50eur limit (za 70eur limit morate da idete sami da carinite, pisete zalbe etc etc, ne isplati se)

[ anon157690 @ 29.04.2013. 17:57 ] @
Citat:
bogdan.kecman: ...
- limit je 50eur, onih 70eur o kojima se prica je ...

samo jedna napomena oko ovoga, limit od 50€ više ne važi, sada se plaća carina i pdv za sve pošiljke bile one 10$ ili 70$... Ima o ovome na drugim temama opširna rasprava...
[ bogdan.kecman @ 29.04.2013. 18:35 ] @
samo pdv, ne carina
[ andreja85 @ 29.04.2013. 23:51 ] @
Koliko se placa pdv? 20%? Gde je ta tema? Pa zar nije oslobodjen pdv i carina do sume od 50 i fizicka 70 eur?
[ bogdan.kecman @ 29.04.2013. 23:57 ] @
u avgust ili oktobar prosle godine su promenili zakon
pogledaj par strana unazad imas citat zakona, oslobodjen si carine do 50/70eur, nisi oslobodjen pdv-a nikad na postanske pakete, promenjen zakon prosle godine, poceo da se primenjuje drugi dan kada je dosao paypal
[ andreja85 @ 30.04.2013. 00:24 ] @
A sta ako slucajno ne otvore paket ? Tada ne placas PDV?
[ Predrag Supurovic @ 30.04.2013. 07:03 ] @
Placas ga svakako.
[ Cyberghost @ 30.04.2013. 09:05 ] @
Ja se ne slazem za placanje PDV-a !
Stigao mi je paket iz Nemacke poveci sa garderobom i slatkisima.
Otvaran na carini. Dinara nisam platio osim PostExpress-a da mi donese
sa carine. Vrednost paketa jeste stavljena 20e ali je bila bar 150e sve su bile nove stvari.
Paket je poslalo fizicko lice.

[ mikikg @ 30.04.2013. 11:15 ] @
Citat:
Incoterms:DDP
All prices include duty and customs fees on select shipping methods.
Free shipping on most orders over 65 € (EUR)
This order qualifies for discounted shipping.
FedEx International (2-5 day delivery)
Other shipping options available in checkout.

Jedno pitanje posto smo u forumu elektronika, sta recimo ovo prakticno znaci kada porucim npr 2 x 10 nekih IC u vrednoti od npr 67E od Mouser-a?
[ bogdan.kecman @ 30.04.2013. 11:21 ] @
znaci da ih neces dobiti, carina ce da ih oduzme posto nemas pravo da narucis kao fizicko lice 10 necega, nebitno i ako ceo paket kosta 2$ (desilo se meni 5-6 puta, desilo se pre neki dan komsiji ...) ... dakle legalno neces dobiti paket, moze da ti se desi da paket prodje, da ga niko ne pogleda, ali ako ga otvore (a sada je 99% sansa da hoce) nece ti ga isporuciti
[ mikikg @ 30.04.2013. 11:25 ] @
Uhmm, pih ...

Dobro sto sam pitao :)

A kada bih narucio kao firma, koja je onda to zavrzlama u pitanju (ukratko)?
[ bogdan.kecman @ 30.04.2013. 11:30 ] @
onda moras da imas speditera
[ mikikg @ 30.04.2013. 13:28 ] @
Samo jos jedno pitanje, kazes ne moze 10 necega, jel to vazi na 10 iz iste vrste ili na sve ukupno sta god da je? Jel moze npr po 3 x 5 komada necega razlicitog opet neke vrednosti oko npr 67E, kao fizicko lice?
[ bogdan.kecman @ 30.04.2013. 14:25 ] @
nisam citao zakon, carinik kaze 3 komada necega je max za licnu upotrebu. sad ako ti mislis da objasnjavas cariniku da 3x ARM9 i 3x ARM6 i 3x A13 nisu 9 komada "cipova" vec da je to razlicito - go for it ... ja sam odustao posle 5-6 neprihvacenih porudzbina, a sada sa ovim izd* carinika sa pdv-om i otvaranjem pisama (danas mi je stiglo pismo u kome je bio neki pecat gumeni za zenu i naplatili su mi 60dinara pdv na to .. .heben o pismo) ja vise na srbiju ne narucujem nista ...
[ mikikg @ 30.04.2013. 14:42 ] @
OK jasno, nista znaci od tog direktnog narucivanja ... Dakle ostaje i dalje cepanje od lokalnih dobavljaca ...
[ bogdan.kecman @ 30.04.2013. 14:46 ] @
nemoj da te ja obeshrabrujem, pogledaj malo ima u e-trgovina delu foruma nekoliko tema oko toag sa linkovima na zakon i citatima zakona .. meni je prosto puko film sa nasim carinicima .. i dalje ume da bude mnogo jeftinije da narucis sam nego da kupujes lokalno .. mada za neke stvari nema svrhe
[ goran_68 @ 30.04.2013. 20:14 ] @
Taj PDV ne mora da bude najgora stvar koja ti se može desiti. Zamisli samo da ti traže atest :)) na neki modul od 10USD. Ni malo me ne bi začudilo ali bih sigurno odlepio.
[ mikikg @ 30.04.2013. 22:24 ] @
Vec mi se to desavalo, i to je odprilike cist hir nekog sluzebenika, kao posle se ispostavili "da ne treba" ... maa ... ne znam sta da kazem ...
[ Stexman @ 17.05.2013. 17:39 ] @
Ljudi, koliko vam je vremena proslo dok vam nisu vratili pare od verifikacije?
Imam Intesinu internet karticu i 5-6 dana mi ne vracaju pare? A uplatio sam taman toliko da obavim 2 kupovine i sad mi fali manje od evra da pazarim

ediit : Vratili mi veceras!

[Ovu poruku je menjao Stexman dana 18.05.2013. u 01:15 GMT+1]
[ zica49 @ 20.06.2013. 10:38 ] @
Sve lijepo i uredno platite,uplata prosla bez ikakvih poteskoca i onda...
http://www.youtube.com/watch?f...yer_embedded&v=tPzRPga6uDg