[ Backy @ 16.04.2013. 13:30 ] @
| kako da dovedem u radno stanje pojačalo iz naslova?
zamenio sam pregoreli osigurač na pločici gde ulazi 220V, ali kako kroz njega ne protiče struja verovatno da je crkao veliki trafo sa više izlaza koji se nalazi odmah pored... postoji li nešto što imam u kući (čitaj pc napajanje) čime mogu da zamenim taj trafo? :D koje napone uopšte treba da daje na izlazima? da kačim neke slike? postoji li način da proverim ostatak pojačala unimerom da znam da li vredi uopšte nabavljati drugi trafo? |
[ zeoN_Rider @ 16.04.2013. 14:56 ] @
Proveri omski primar transformatora.
[ Backy @ 16.04.2013. 20:01 ] @
hvala na sugestiji, ne znam kako mi nije palo na pamet posle silnih godina čitanja foruma :D primar je u prekidu...
[ zeoN_Rider @ 16.04.2013. 20:16 ] @
Citat:
Backy primar je u prekidu...
Eto.
[ Backy @ 16.04.2013. 20:54 ] @
i sad konačno pitanje :D postoji li način da ispitam ispravnost ostatka pojačala bez trafoa?
[ zeoN_Rider @ 16.04.2013. 21:12 ] @
Citat:
Backy: i sad konačno pitanje

postoji li način da ispitam ispravnost ostatka pojačala bez trafoa?
Može, sedi u 50 taman do mene
[ michabass @ 16.04.2013. 21:36 ] @
Vrlo često pojačala u primaru imaju termalni osigurač koji pregori i prekine strujno kolo. Ako baš ne umeš da otvoriš trafo i propisno ga popraviš, kao provremeno rešenje možeš samo da premostiš taj termo osigurač.... naravno pod uslov da ga taj trafo uopšte ima....
pozdrav
[ Backy @ 17.04.2013. 16:11 ] @
gde se nalazi taj termalni osigurač? jezgro je oklopljeno debelim gvozdenim limom koji je zatvoren jezičcima pa ne bih da ga komadam ako baš ne moram...
kontakti označeni strelicom su u kratkom spoju ako to nešto pomaže... šta je uopšte taj treći manji izvod? ja se nadam da ima veze sa tim osiguračem :D

[ zeoN_Rider @ 17.04.2013. 17:23 ] @
Citat:
Backy: gde se nalazi taj termalni osigurač? jezgro je oklopljeno debelim gvozdenim limom koji je zatvoren jezičcima pa ne bih da ga komadam ako baš ne moram...
kontakti označeni strelicom su u kratkom spoju ako to nešto pomaže... šta je uopšte taj treći manji izvod? ja se nadam da ima veze sa tim osiguračem :D

Lepo ti napsiah da sedneš u autobus "50" i da dođeš kod mene.
[ gmhans @ 19.04.2013. 06:45 ] @
Nedavno sam imao ovakav slucaj, bas na Technicsovom uredjaju - jedan vod u primarnom kolu je bio vezan preko termalnog osiguraca, ali je ostavljen i direktni izvod. Da nije kod tebe taj treci izvod bas taj direktni? To treba ispitati, no, malo me buni sto kazes da ima kratak spoj izmedju dva izvoda... Da li je bas kratak, ili ima neka sitna omaza? Mozda je to onaj deo od 220 do 240V? Nazalost, na shemi koju sam nasao, bas taj segment je odsecen, ali sam docrtao kako bi moglo da izgleda...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.