[ svetionicar @ 17.04.2013. 13:31 ] @
do juce sam imao telekomov ruter sa wirelessom na adresi 192.168.1.1 i access point (Intellinet 300, 192.168.2.1) koji je wirelles vezom bio u kontaktu s ruterom. Laptom koji koristi obe wireless konekcije (u zavisnosti od toga gde se nalazim kuca/dvoriste), ima podeseno da automatski dobija IP i DNS. osim povremenih prekida na vezi AP ruter, uglavnom je sve bilo OK. Od juce, zbog kvara na ruteru, dobio sam novi Huawei HG532E, sa podesavanjima bez passa, potpuno otvorena konekacija. Laptop ga momentalno vidi i konektuje se i sve ide kako treba. Medjutim, kad se konektujem na AP, prvo sam dobijao info "Limited or no connectivity". Na AP sam ukionuo sve pass i kriptovanje i sad se trenutno uspostavlja veza sa laptopom i AP, ali i dalje nema "prolaza" na internet. Sa laptopa konketovanog na AP nemam ping na ruter, nemam nista, kao da veza izmedju AP i rutera i ne postoji (mada, uradio sam survay i AP vidi ruter i zapisao sam da se konetkuje na njega). znam da ovo nije mesto za korak-po-korak uputstva, alio bar za pocetak, neki savet ili smernica bi dobrodosli. Srdacan pozdrav svima |