[ Nemanja Avramović @ 26.04.2013. 11:46 ] @
Imam Samsung (Google) Nexus S već oko godinu i po dana. Radio je lepo, međutim u poslednjih 10ak dana sam primetio da baterija slabije drži, odnosno da moram da ga punim na 6-8 sati. Planirao sam da uzmem novu bateriju ali od jutros, kada sam pratio svoju jutarnju rutinu (čim se probudim proverim vesti i FB sa telefona) on se restartovao iz čista mira. Rekoh ok, dešavalo se i ranije (mada retko) ali kada se ponovo upalio stajao je upaljen 10ak sekundi i od jednom se opet restartovao. I opet se upalio, restartovao, upalio, restartovao... evo i dalje to radi. Mislio sam da je baterija prazna ali da telefon iz nekog razloga ne zna za to pa se sam pali ali ga prazna baterija restartuje, pa sam ga ugasio i napunio do kraja, upalio - opet isto.

Ušao sam u fastboot (volume up + power) i probao sve opcije (reboot bootloader, reboot, recovery i power off) ali ni jedna nije uspela da mi pomogne. Čim se upali posle 10ak sec se restartuje. Ne mogu ni da stignem do factory reset opcije, odnosno dođem do nje, kliknem "erase everything" i ništa se ne dešava... osim što se ponovo restartuje i sve kreće iz početka.

U garanciji je još uvek (ako se ne varam) ali sam sad van Beograda pa rekoh da vidim ako ovde neko ima neku ideju, pre nego što se vratim za BG i odnesem ga na reklamaciju.

Napominjem da nikakve launchere nisam instalirao, niti sam išta "budžio". Jedino sam instalirao Android 4, ali to mi je stiglo kroz regularni update sistema, nisam ja "ručno" instalirao.
[ Nemanja Avramović @ 26.04.2013. 15:11 ] @
Uspeo sam na brzinu dok je bio živ da prebacim u airplane mode, što mi je dalo dodatnih 30-45 sekundi života pre restarta, pa sam onda stigao do "factory reset", odradio to i sad evo već par sati radi i ne restartuje se. Nadam se da je to to i da neće više da zeza :S
[ S A J A @ 27.04.2013. 10:55 ] @
Meni se to desilo na Nexus 4 posle skidanja neke aplikacije sa Play Store-a. Očigledno da je aplikacija bila loša ili nekompatibilna pa se telefon konstantno restartovao odmah po boot-u, ne možeš ništa da stigneš da uradiš. Onda sam na netu našao kombinaciju tastera za ulazak u Safe Mod, deinstalirao tu aplikaciju pa je sve proradilo kako treba. Dobro je bilo što sam znao šta prouzrokuje problem, da nisam znao (kao ti) onda bi već bio u problemu. Verovatno bi deinstalirao unazad sve što se setim da sam instalirao pa ako to ne bi pomoglo onda jedino taj factory reset. Mada, ako bi sve resetovao, iskoristio bi priliku da vidim da li je izašao novi android ili neki bolji rom pa bih flešovao :)
[ Predrag Supurovic @ 27.04.2013. 20:49 ] @
Safe mode je i mene spasao u slicnoj situaciji. Nisam ni znao da to postoji na Androidu dok mi nije zatrebalo.