[ epidemija @ 29.04.2013. 19:37 ] @
Facebook oglasavanje - zanima me oglasavanje moje stranice na facebooku koja se odnosi na otkljucavanje telefona, kako je najbolje podesiti parametre i sta koristiti u opisu da bi mi reklama bolje prosla?
[ prolecedolece @ 15.05.2013. 12:41 ] @
Ne ulazeci u to da i je to sto radis legalno ili ne, trebalo bi da vodis racuna o osnovnim parametrima kao sto su, pol , godiste i lokacija.
Pitaj jednostavno sebe ?

Da li je moja usluga ogranicena na grad ili Srbiju ?
Ko mi je do sada najvise kupovao prozivod ? Muskarci ili zene
Koje godiste je moja ciljna grupa.

U opisu jednostavno napisi koji problem resava tvoj proizvod, zapitaj se sta te musterije najcesce pitaju i sastavi reklamu. Primera radi, kada smo mi reklamirali hosting u opisu je bilo "Siguran hosting, korektne cene i vise sajtova na jednom nalogu".

Nema zamene za testiranje pa tako bi i ti trebalo da testiras reklame. Za naslov mozes da stavis recimo " Zakljucan mobilni telefon ? " .

Nadam se da si ukapirao poentu.
[ Deni web dizajn @ 23.05.2013. 17:37 ] @
Evo jednog primera gde je klijent sam hteo da proba jedan mesec jednu a drugi mesec drugu kampanju, one su bile iste sim sto je prvi mesec islo od 25 do 50, dok drugi mesec od 13 do 20. Da naglasim da se ovo samo osnosi na njega i da nikako ne treba preslikavati. Ali moze da da lepu ideju nekom...

Meni se recimo desi da od 1000 poseta onih od 25 do 50 imam 9 prodaja a za one do 13 do 20 samo 4. I koja je bolja svako bi rekao ona gde ima 9 prodaja. Ali cena klika je tu daleko veca 3x i ima malo klikova. Dok za mladje je cena klika u tom slucaju bila 3x manje i 5x vise klikova na dan je bilo moguce kupiti. Jasno je da je onda ovaj varijanta gde imas 4 prodaje daleko bolja.

Naravno svaki slucaj je za sebe ovo je samo jedan primer koji mi je ostao u secanju. Nazalost taj klijent je posle 3 meseca bio zatvoren zbog rada na crno nasli su mu preko 300 telefona na crno u radnji. Vise ne radi... Tako da nisam imao rezultate na neki duzi rok.

Isto jako dosta utice kakav je sajt, kako je sve napisano, kakve su slike. I na kraju jako bitno kakve vi imate cene ako Vas neko nadje preko fb i vidi cenu 40eura i kaze treba mi velike su sanse da ce da ode na Google i trazi koja je cena kod konkurencije ako konkurencija nudi tu uslugu istu za daleko manje para onda nema nista od neke zarade i ako ljudi dodju preko fb. Sad ako vi objasnite sta nudite i zasto ste bolji i to je sve realno onda postoji sansa da jako dobro prodjete...

Dok recimo meni za servis i prodaju mobilnih telefona daleko bolje rezultate daje Google Adwords i svi klijeni su daleko vise zadovoljni sa njim. Obicno probaju jedan 15 dana pa drugi vid reklame 15 dana i uvek je bilo vise prodaja preko adwords.