[ acivoj @ 02.05.2013. 08:53 ] @
| Uzet pre par dana na otpadu.
Pretragom interneta našao sam karakteristike i šemu sa ili bez spiska elemenata.
Ne mogu da nađem servisno uputstvo ili po pravilo(ako postoji prevedeno.
Jedan poljak mi nudi skenirano,štampano za 37zl ili da mi pošalje PDF za 20usd.
Uglavnom, uređaj je "ispravan" samo što mi se čini da zraci stoje malo ukoso u odnosu na skalu.
Kad se bilo koji kanal spoji sa kalibracijom(kvadrat 2kGz) ima ok sliku i očitavanja, samo što slika konstanto putuje levo ili desno.
Na to utiče čak i regulisanje osvetljena bilo koje od zraka, kao i regulisanje njihovog položaja (gore dole)
Pretpostavljam da bi trebalo zameniti elektrolite a moguće je i da se vremenom razdesio.
Ako neko ima knjižicu za osciloskop u nekom obliku molim za pomoć.
Hvala.
|
[ mikikg @ 02.05.2013. 13:43 ] @
Evo shema i raspored elemenata po plocicama.
BTW: Kada pretrazujete dokumentaciju za te ruske sprave, obavezno koristite cirilicu za oznake modela! :)
[ acivoj @ 02.05.2013. 20:37 ] @
Hvala na odgovoru.
Skinuo sam i jednu sa specifikacijom delova, ali ništa detaljnije.
Popodne sam se malo poigrao njime i poravnao zrake u odnosu na skalu.
Pošto na šemi nisam našao "trace rotation" upotrebio sam pasulj i odvrnuo dve stezaljke pa ručno zakrenuo cev.
Zrake nisu skroz ravne već blagi ispupčene.Recimo za pola debljine zrake.U članku "osciloskop u praksi 1" pročitao sam da je moguće da rešenja nema pa problem ostavljam sa strane(za sad).
Danas sam provalio i da mu je napojni kabl oštećen te da nije spojeno uzemljenje.Nakon što sam sredio kabl čini mi se da slika skoro uopšte ne pleše levo-desno.Moguće je da će biti skroz ok kad nabavom krštene sonde.
Na internetu nisam mogao pronaći raspored na 7 polnom okruglom konektoru kakav se koristi za napajanje zato što bih hteo da ga isprobam na 24V.Negde sam pročitao da pritom troši samo 1.5A što ispada duplo manje od 75W koliko troši na 220V.Isto tako bih video da li je za ples slike zaslužan mrežni deo....
Izgleda da je taj konektor koristila samo JNA jer nigde nisam našao sliku zadnje strane sa tim rasporedom.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.