[ Inspektor Nagib @ 13.05.2013. 10:01 ] @
Zanima me da li Android OS zahteva održavanje kao i Windows? Kako na stabilnost sistema utiče često instaliranje i deinstaliranje programa i igrica, i da li postoji potreba za programom sličnom CCleaner-u, koji bi čistio temp internet files ili sređivao registry?
Nešto sam čitao, da je Android sličan Linux sistemima, koji mi je apsolutna nepoznanica, pa bih molio malo uprošćenija uputstva.
Zanima me i potreba za nekim anivirusnim sistema, i kako uopšte funkcioniše ponovna instalacija sistema?
[ component @ 13.05.2013. 10:08 ] @
Android jeste Linux. Nije potrebno nikakvo održavanje. Često instaliranje i deinstaliranje programa i igrica ne utiče na performanse. Postoje virusi za Android ali ako koristiš tablet koji nije root-ovan i koristiš samo aplikacije iz Google Play-a teško da ćeš dobiti neki virus. U svakom slučaju, ponovna instalacija se ne radi, ali možeš uraditi factory reset tj. vratiti tablet na fabrička podešavanja čime gubiš sve što si imao na uređaju. To se obično radi preko kombinacije tastera koja je specifična za svaki uređaj.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.05.2013. 11:35 ] @
Dodao bih još da možeš koristiti Clean Master ili SD Maid da njima povratiš prostor zauzet kešom aplikacija i pobrišeš repove starijih aplikacija, prazne folders i sl.
[ Inspektor Nagib @ 15.05.2013. 11:01 ] @
Hvala na informacijama, a Clean master izgleda da radi posao.
[ Hackman @ 15.05.2013. 23:04 ] @
Da se nadovežem na ovu temu pošto imam problem ove vrste, Od pre mesec dana
prilikom abdejta nekih od programa na Soni Xperiji mini pro mi kaže da
nemože isti da instalira jel nema dovoljno memorije. Šta treba da uradim da
oslobodim tu memoriju. Pokušao sam sa razinstaliranjem nekih manje važnih
programa ali ništa, opet isto.
[ lakson @ 16.05.2013. 21:05 ] @
Ja sam imao Xperiu mini i pokušavao sam da oslobodim taj prostor i na kraju odustao i kupio tel. sa 8GB memorije. Mislim da će biti dosta. :)