[ vajcek @ 17.05.2013. 15:39 ] @
Imam štampač HP p1102. Povremeno u mojoj zgradi dođe do nestanka struje. Kad struja ponovo dođe, štampač izgubi vezu sa kompjuterom, tako da moram da ga izbrišem, pa ponovo instaliram (to je najlakše rešenje problema; možda postoji još neko, ali ga ja ne znam). Zašto se dešava ovaj "gubitak kontakta" i da li može da se spreči, tako da ne moram da intaliram štampač posle svakog nestanka struje?

Koristim operativni sistem OpenSuSE 12.3

Hvala vam na odgovoru.
[ vidonk @ 18.01.2014. 23:53 ] @
Kako "gubitka kontakta" jel se usb kabal "sam" izvadi iz štampača, predpostavljam da je preko usb-a.
Kad dođe struja da li se pokrene čišćenje glava na štampaču, i kada mu ručno izvadiš kabal od napajanja iz utičnice da li ga i tada OS ne prepoznaje ?
[ vajcek @ 18.06.2014. 09:57 ] @
Citat:
vidonk: Kako "gubitka kontakta" jel se usb kabal "sam" izvadi iz štampača, predpostavljam da je preko usb-a.
Kad dođe struja da li se pokrene čišćenje glava na štampaču, i kada mu ručno izvadiš kabal od napajanja iz utičnice da li ga i tada OS ne prepoznaje ?


Izvinjavam se što odgovaram tek sad: evo šta se tačno desi: pojavi se greška 5012 koja kaže (ne mogu sad tačno da citiram): ne može da se poveže sa štampačem (communication error). I onda moram da uključim da jednom odradi "na suvo", pa onda tek radi kako treba. Mene zaima zašto ovo moram da radim? Dešava se, ako sam dobro zapazio, posle nestanaka struje. Dakle, ništa ne diram, ne izvuče se usb iz kontakta... Jedino što bude je, pretpostavljam, nestanak struje (dešava se to povremeno, makar "na mig"). .