[ zmau @ 18.05.2013. 15:29 ] @
U startu sam imao ovakav moduo : ASP.NET strana otvorena kao popup prozor, na njoj neke kontrole i među njima Save taster. Na Save klik okida se serverski hendler koji nešto odradi i zatim preko ScriptManager.RegisterStartupScript metode pokrene džavaskript koji zatvara prozor. I to lepo funkcioniše.
Ja sam doradio moduo tako da se na Save klik sada okida klijentska js funkcija koja pokupi neke podatke sa GUIa i prosledi ih malo pre pomenutom serverskom (ASP) hendleru kroz postbek. Ta ASP metoda spusti dobijene podatke u bazu, i na kraju okida isti onaj skript koji zatvara prozor. Međutim, u ovoj novoj verziji (sa umetnutom js funkcijom pre ASP metode) okidanje klijentskog skripta iz ASPa jednostavno ne funkcioniše. (Probao sam umesto skripta za zatvaranje prozora da okinem najobičnij alert, ne pokrene se ni on.)
Šta se ovde tačno dešava, i na koji način mogu u ovom scenariju da zatvorim prozor ?

Edit :
Dodavao sam i end rikvest hendler (Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance().add_endRequest(EndRequestHandler);), međutim metoda EndRequestHandler se okine isključivo ako nemam klijentski skript umetnut pre izvršavanja serverskog klik hendlera. Dakle, pitanje najverovatnije glasi : u čemu je razlika između direktnog okidanja serverskog klik hendlera, i okidanja kroz eksplicitni poziv __doPostBack, odnosno da li mogu da okinem __doPostBack tako da postignem isti efekat kao da je serverska metoda direktno okinuta ?

[Ovu poruku je menjao zmau dana 19.05.2013. u 12:31 GMT+1]