[ EHF @ 19.05.2013. 20:05 ] @
treba mi pomoc oko mikrofona kako da spojim mikrofon na neki manji zvucnik ili slusalicu tako da ono sto snimi kikrofon ja odmah cujem preko zvucnika ili slusalice ako razumete sta hocu da kazem HVALA UNAPRED |
[ EHF @ 19.05.2013. 20:05 ] @
[ yt1nvs @ 19.05.2013. 20:26 ] @
Ja te bas i ne razumem,ako hoces da cujes nesto sa mikrofona na slusalice onda ne znam sto snimas. Opet ako nesto snimas onda to valjda kasnije mozes preslusati.Nisi jasan sa pitanjem!
[ Trick Fix @ 19.05.2013. 20:47 ] @
Eee, ti bi sad perpetum mobile
![]() Napon i struja koji se javljaju na izlazu iz mikrofona nisu ni blizu one vrednosti (one snage) da mogu da poteraju zvučnik. Pa šta misliš zašto su tamo neki izmislili i napravili Mikrofonsko Pojačalo ? Ti bi da vičeš u jedno 100 mikrofona pa češ još i sijalicu da upališ, [ shadow88 @ 19.05.2013. 20:58 ] @
cuj nisam siguran da ne moze, ako nadje neki zvucnik impedanse par kilo oma mozda mu i uspe, jer signal iz kristalnog mikrofona je reda signala iz detektorskog prijemnika, koji radi sa daleko manjim naponima i strujom.
moze da koristi mali zvucnik kao mikrofon , postoje projekti malih predajnika koji koriste za emitovanje samo energiju koja se generise zvukom u zvucniku koji se koristi kao mikrofon. a mozda pogresno razumemo coveka , mozda hoce nesto drugo da uradi? [ zica49 @ 19.05.2013. 21:03 ] @
Jos nam reci kakav je mikrofon u pitanju elektretski,kondenzatorski,dinamicki ili nesto drugo...
Inace to sto si pitao se zove mikrofonski monitor .. Znaci to sto dobijes od mikrofona mora se pojacati da bude dovoljno za recorder koji snima i za pojacalo za slusalice,zvucnik ili slicno.. @Shadow88 zvucnik reda kiloomske impedanse nikada nije pravljen,najvise sto se pravilo je bilo koliko se sjecam 600 oma i koristili se u cjevnim pojacalima..najcesce u televizorima.. [ ZAS011 @ 19.05.2013. 21:08 ] @
Citat: EHF: treba mi pomoc oko mikrofona kako da spojim mikrofon na neki manji zvucnik ili slusalicu tako da ono sto snimi kikrofon ja odmah cujem preko zvucnika ili slusalice ako razumete sta hocu da kazem HVALA UNAPRED 'el tol mikrofon snima u sebe ![]() Šalu na stranu, zica49 ti je dao šlagvort za razmišljanje. [ Predrag Supurovic @ 19.05.2013. 21:09 ] @
Ali zato postoje takve slušalice.
[ Zlatni_bg @ 20.05.2013. 00:58 ] @
Verujem da samo zeli da spoji direktno mikrofon i zvucnik, lose se izrazio za snimanje.
[ shadow88 @ 20.05.2013. 02:28 ] @
na slusalice sam i mislio, a i u slusalicama su zvucnici :) dakako su pravljeni takvi zvucnici, ja posedujem jedan, ne znam odakle je izvadjen,pretpostavljam iz nekih povecih slusalica, imam ga od detinjstva otkad sam se igrao detektorskim prijemnikom :)
[ zica49 @ 20.05.2013. 22:43 ] @
Okej postoje slusalice kiloomske impedanse ali one su opet nist korisne ako se mikrofon ne dovede na nekakvo predpojacalo,pojacalo pa onda ta slusalica/zvucnik.
Mozda je bolje rjesenje negdje u uredjaju koji snima preko nekog kondenzatora ukrasti minimalno signala i to raspaliti na pojacalo. [ bogdan.kecman @ 21.05.2013. 04:01 ] @
Citat: EHF: treba mi pomoc oko mikrofona kako da spojim mikrofon na neki manji zvucnik ili slusalicu tako da ono sto snimi kikrofon ja odmah cujem preko zvucnika ili slusalice ako razumete sta hocu da kazem HVALA UNAPRED http://easy-electronics4u.blog...one-transistor-microphone.html ![]() na izlaz C2 i ground spojis slusalicu Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|