[ morgenstern @ 21.05.2013. 07:02 ] @
Koliko je posećenost web sajta bitna za google optimizaciju ? Da budem precizniji koliko je korisno koristiti sajtove tipa www.addmefast.com za povećavanje posećenosti ?
[ bojan_bozovic @ 21.05.2013. 08:56 ] @
Samu posećenost Google ne uzima u obzir, a i ne može, ako ne koristiš njihov analytics nema ni podatke o posećenosti tvoga sajta. Ali, ako sajt ima dobar sadržaj, i posetioce radiće "word of mouth", i posetioci će sami da ga linkuju na socijalnoj mreži, nekom forumu ili ličnom sajtu. To već može da vredi i za poziciju na pretraživaču, uz indirektne posete koje će ti linkovi doneti. Naročito je to bitno ako sajt pripada maloj niši, pa su sami rezultati pretrage oskudni, ili se radi o stručnom sajtu. Tu pretraživać može malo da koristi, ili čak da ne koristi uopšte tako što će zatrpati posetioca irelevantnim rezultatima.

Dakle, zavisi od samog sajta, najviše.
[ morgenstern @ 21.05.2013. 09:40 ] @
Citat:
bojan_bozovic: Samu posećenost Google ne uzima u obzir, a i ne može, ako ne koristiš njihov analytics nema ni podatke o posećenosti tvoga sajta. Ali, ako sajt ima dobar sadržaj, i posetioce radiće "word of mouth", i posetioci će sami da ga linkuju na socijalnoj mreži, nekom forumu ili ličnom sajtu. To već može da vredi i za poziciju na pretraživaču, uz indirektne posete koje će ti linkovi doneti. Naročito je to bitno ako sajt pripada maloj niši, pa su sami rezultati pretrage oskudni, ili se radi o stručnom sajtu. Tu pretraživać može malo da koristi, ili čak da ne koristi uopšte tako što će zatrpati posetioca irelevantnim rezultatima.

Dakle, zavisi od samog sajta, najviše.


I predpostavljao sam da je tako. Zanima me još koliko je deljenje na socijalnim mrežema tipa Facebook, Google+ bitno za indeksiranje ? Takođe me zanima znači li nešto u na YouTube klipove u opisu ostavljati linkove ?
[ old @ 21.05.2013. 09:55 ] @
Google prati na koji od izlistanih rezultata se koliko klikće
i u skladu sa tim koriguje listing (serp).

Lukavo. Razne seo metode mogu zavarati/zloupotrebiti G algoritam da dovedu "bela tehnika Miško" sajt na prvo mesto pretrage za "sex", ali pošto će retko ko kliknuti, to brojanje će znatno unaprediti redosled rezultata. Ne može se zadržati visoka pozicija bez klikova (osim ako niko ne klikće ni na konkurente, tj. kad je niša pustinja).
[ Deni web dizajn @ 21.05.2013. 15:22 ] @
Bas tako Google nece da gleda broj klikova ali hoce koliko % njih klikne na sajt koji je na prvom mestu Google. Ako je to jako mali broj Google svata da ljudima nije zanimljiv i baca ga na gore mesto.

Google se trudi da ima sto bolje sajtove za posetioce na prvoj stranici a ne sto bolje seo struknjake koji stoje savrseno rade posao. Normalno da onaj ko zna posao zna da zavara Google i dovede sajt na dobro mesto.


Sama posete sa nekih banera, sajtova, reklamnih mreza nece uticati na mesto na Google.
[ dj011 @ 24.05.2013. 21:03 ] @
Google inzinjer John Mueller ima svoj kanal na http://www.youtube.com/user/softplus i tokom hangouts kaze dosta interesantnih stvari. Medju ostalim izvukao sam ovo: lose je ako posetioc klikne na tvoj sajt preko google, pa brzo posle se vrati i klikne na neki drugi rezultat. To govori google da korisnik nije nasao sta je trezio na tvojoj stranici. Ako ostane malo na sajtu pa onda trazi nesto drugo, to nema negativnih posledica, jer na nekim sajtovima je normalno da korisnik hoce samo neku informaciju nabrzinu, recimo vreme, loto rezultati itd...
[ dj011 @ 24.05.2013. 21:05 ] @
i rekao je da ako su sve ostale stvari iste, "social signals" odlucuju o rangiranju izmedju 2 sajta