[ kokan87 @ 24.05.2013. 22:14 ] @
Da li je iko ikada uspeo da obori registraciju domena zato što je domen registrovan sa lažnim podacima? Tipa u whois pretrazi stoji ime Gospodin Admin, adresa u centru grada uz nepostojeći broj kontakt telefona?

[Ovu poruku je menjao kokan87 dana 24.05.2013. u 23:31 GMT+1]
[ Deni web dizajn @ 27.05.2013. 17:41 ] @
Moze da se oduzme domen, imao sam dva slucaja. Jedan klijent je stavio podatke ime sta te briga, adrsu necu da ti kazem ... I posle nekog vremena on mene zove kaze traze mu skeniranu licnu kartu. Blokirali su mu nalog na godaddy i vise nije mogao da dokaze da je to on.


Dok video sam slucaj gde je covek registrovao na tudje ime tu se desilo da je taj covek na cije je ime zalio se i dobio domen onda ga preusmerio na nepotojece servere i sajta vise nije bilo.

Nije mi jasto sto su ovo gore radili i sta im je to trebalo.
[ kokan87 @ 28.05.2013. 08:04 ] @
Hvala za info, ovo dokazuje ono sto sam guglao proteklih dana... Zanima me kako ide konkretno ta procedura za oduzimanje?

Moj slucaj je da sam se zeznuo zesce, narucio sam kod Loopia.rs dva domena u paketu ( RS i COM ) medjutim uplatio sam preko uplatnice par dana posle i neko je uskocio i iskesirao COM kod drugog provajdera sa laznim podacima! Sada mi pravi problem posto smo bukvalno krenuli u isti projekat...
[ stani-pani @ 28.05.2013. 23:21 ] @
http://www.icann.org/en/resour...mplaints/whois/inaccuracy-form

Mada nema garancije da ćeš ti dobiti taj domen, laki i da oduzmu isti dotičnoj osobi. Najverovatniji scenario je da će upozoriti lika da su mu neispravni podaci i da ih ažurira. Ako to ne uradi blagovremeno onda može doći do procedure oduzimanja domena.
[ El Mero @ 09.06.2013. 22:01 ] @
Čisto sumnjam da to ide tako lako... Ipak će ga upozoriti nekoliko puta, da ažurira informacije, pa tek onda blokirati. A ako neko očekuje da će odmah moći da kupi taj domen - HOW YES NO.
[ mr. ako @ 28.09.2013. 16:23 ] @
Davno sam postavio slicnu temu: WHOIS pogresni podaci

Pomoc clana valeksic sa linkovima:
http://www.icann.org/en/resour...ce/complaints/whois/inaccuracy
http://www.icann.org/en/resour...mplaints/whois/inaccuracy-form

Epilog:
Citat:
mr. ako:
Izgleda da je zalba urodila plodom i da zaista ICANN nesto radi... :P

Naime, kada odem na sajt na ciji domen sam se zalio, originalni sajt vise ne postoji i zamenjen je ovim: "Active-Domain LLC - This domain has been suspended", a kada odem na WHOIS proveru, vise nema onih LAZNIH podataka koji su bili pre moje prijave i izmedju ostalog pise: "Registrant Company: Active-Domain LLC - This domain has been suspended"

:)

Izgleda da se ipak proverava i nesto zaista radi... a mozda se i ja dokopam domena tog, pa da mogu da napravim sto sam naumio... :) Cekam samo da mi ICANN javi sta se desilo i obavesti o svojim akcijama povodom konkretnog slucaja, da bih i zvanicno znao sta se desilo i sta su preduzeli... bar su tako rekli, da ce mi javiti... :)


Poz,
Marko