[ Lukic111 @ 30.05.2013. 13:22 ] @
Imam problem sa listama oko domaceg zadatka kod Krausa :) Imam klasu Skladiste : Skladište može da sadrži zadat broj predmeta do zadate ukupne zapremine i težine. Predmeti se stavljaju pojedinačno na prvo slobodno mesto. Može da se izvadi prvi predmet koji je jednak zadatom predmetu kao uzorku. Spisak sadržanih predmeta može da se upiše u izlazni tok. Nju sam "realizovao"(ali imam problem metodom(ili operatorskom funkcijom) koja treba da doda predmet na prvo slobodno mesto i metodom koja treba da izbaci predet koji je jednak zadatom predmetu): Code: #include "Predmet.h" class Skladiste { double max_zapremina,max_tezina; int max_broj_elemenata; struct Elem { Predmet *p; Elem *sledeci; Elem(Predmet *predmet=0, Elem *sl=0) { p=predmet; sledeci=sl; } ~Elem(){delete p;} }; public: Elem *prvi,*poslednji; Skladiste(int m_b_e,double m_z,double m_t) { max_broj_elemenata=m_b_e; max_zapremina=m_z; max_tezina=m_t; prvi=poslednji=0; } //dodavanje predmeta na prvo slobodno mesto u sanduku!!!! PROBLEM ??? Skladiste& operator+=(const Predmet &p) { Elem *novi=new Elem(p.kopija()); Elem *tek=prvi; if (!prvi) { prvi=novi; } else { while(tek) tek=tek->sledeci; tek=novi; } return *this; } friend ostream& operator<<(ostream &it,const Skladiste &s) { Skladiste::Elem *tekuci=s.prvi; while(tekuci) { it<<*tekuci->p<<endl; tekuci=tekuci->sledeci; } return it; } }; [Ovu poruku je menjao Mihajlo Cvetanović dana 30.05.2013. u 14:43 GMT+1] |