[ xMax-a @ 09.06.2013. 22:42 ] @
E ovako, ne znam kako da formulisem pitanje pa cu postaviti jedno generalno.

Sta ne valja u podesavanjima?

Naime prica je takva, da imam dogovor sa sestrom o placanju racuna za internet po pola, koji bih od nje preuzimao bezicno (Preko adaptera/rutera).
E sad, modem koji ona koristi ujedno je i ruter (dobijen od sbb-a), taj signal iz modema ona je prosledila na TL-WR743ND Tp link ruter koji dalje bezicno prosledjuje taj signal (razlog toga je taj sto je signal od sbb-ovog rutera slab).

Ono sto ja hocu da uradim jeste da preko WF2419 Netis Routera hvatam signal sa gorepomenutog TP-LINKA i da ga pojacam/prosledim dalje po kuci.
Na slikama su ona podesavanja koja su mi radila kratko vreme (1h otprilike) nakon toga veza je pukla i throubleshooter windows osmice mi kaze da ethernet nema validnu ip addresu i lli samo da je veza pukla.

Sta moze da bude problem
I koja od podesavanja bi trebalo da promenim.

(Nisam neki strucnjak za umrezavanje, ovo sto sam uspeo da osposobim sam nabadao ali razumem dostaa stvari)

Ako iko ima ideju bio bih zahvalan da je podeli sa mnom.

[Ovu poruku je menjao xMax-a dana 09.06.2013. u 23:52 GMT+1]
[ deedee5 @ 09.06.2013. 23:29 ] @
Uporedi sa ovim uputstvom dali si nešto promašio... Drugi je ruter ali verujem da su podešavanja veoma slična.

Ili ovo >>> Universal Wireless Repeater

[ xMax-a @ 10.06.2013. 14:17 ] @
Gledao sam to, ali nista mi ne znaci, drugacija je situacija, ovde su u pitanju 2 rutera i jedan modem-ruter.

Hvala u svakom slucaju.
[ xMax-a @ 17.06.2013. 17:31 ] @
Niko nema ideju?
[ Aleksandar Đokić @ 17.06.2013. 19:15 ] @
Cek, cek, jel ti to radis repeater na repeater?
[ xMax-a @ 17.06.2013. 19:21 ] @
Pa otprilike, nisam siguran kako je ruter na koga se ja kacim podesen, ali uglavnom uredjaj koji je ujedno i (wifi)ruter i modem, salje signal na wi fi ruter tp link koji dalje prosledjuje bezicno signal koji ja hocu da hvatam preko mog rutera(koji podrzava repeater,wds, ap modove) i tako prosledjjem signal dalje po kuci. Malo deluje zbunjujuce ali radi, samo sto verovatno trebaju da se odrade jos neka podesavanja kako ne bi pucao internet.
[ Aleksandar Đokić @ 17.06.2013. 20:45 ] @
Jesi li izgasio DHCP servere na tp-link i taj drugi? Ostavi DHCP samo na modemu, bice da je to problem.
[ xMax-a @ 17.06.2013. 22:46 ] @
Ajde pokusacu pa cu javiti sta sam uradio. Pozz