[ BranislavV @ 15.06.2013. 19:48 ] @
| Vidim da se dosta ljudi zali na HG 520 c sa dometom wi fi. Slucaj kod mene, drvena kuca, nema armature ili bilo cega sto bi bas smetalo, i domet mi je 15-20 m, sto mislim da nije kako treba, nema mogucnost pojacavanje snage.
e sad dali je moguce ugraditi anenu ili zalemiti kabl pa na drugom kraju postaviti neku antenicu kao bi povecao domet?
ako moze, dal je to neko radio i gde je zalemiljeno na plocici? |
[ tandrkalo1 @ 15.06.2013. 20:10 ] @
Kada otvoris taj HG520 on unutra ima jedan kratak pigtail koji je zalemljen na plocu rutera, a drugi kraj na pcb dipol antenu.
Mozes da kupis pigtail sma to free,, znaci na jendom kraju sma konektor a na drugom samo tanki koaksijalni kabel, odlemis postojecu antenu u njemu i zalemis to pa posle mozes da navrnes sta god pozelis.
Prepravio sam ih mnogo na taj nacin.
[ BranislavV @ 15.06.2013. 20:18 ] @
znaci u principu nije nista komplikovano, da li treba neko prilagodjenje posto je druga antena i koju antenu savetujes?
[ tandrkalo1 @ 15.06.2013. 20:24 ] @
Ne treba nikakvo prilagodjavanje.
Stavljao sam skoro uvek onu omni od 9 dbi navodno, mada ne verujem da ima 9 db.
Mozes bilo sta zavisi sta ti treba, mozes da zivedes nekako nejga na tavan pa tamo da namestis napolje neki pravljeni amos ili nesto.
Sve zavisi sta ti je potrebno.
[ BranislavV @ 15.06.2013. 20:27 ] @
znaci da podignem domet bar na 60 -70 m, nema nikakvih prepreka, i mogu znaci bilo koju antenu da kupim koja se srafi za wifi?
[ deedee5 @ 15.06.2013. 21:07 ] @
Citat:
tandrkalo1: Ne treba nikakvo prilagodjavanje.
To je ovako neka
antena? Jel ima mesta u kućištu rutera da se to lepo pričvrsti?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.