[ Rahotep @ 13.03.2004. 17:10 ] @
Ne bavim se web dizajnom, drugar me zamolio da mu pomognem oko sajta... Kako bi se preko CSS-a elegantno mogle pozicionirati npr. 4 slike, dve po redu, ili dve slike, jedna do druge, sa objasnjenjima ispod? Sve to uz automatsko skaliranje slika prema sirini strane/bloka: recimo da imam dve velike slike istih dimenzija u jednom redu i hocu da centrirane zauzimaju 90% sirine stranice, bez obzira na trenutnu rezoluciju ekrana i velicinu prozora. Isprobavao sam nesto i sa i bez tabela i uvek dobijam razlicite rezultate u IE 6.0 i Opera 7.x. Kakvo bi bilo CSS resenje? Kako da poravnam sledeci tekst (visine) bez koriscenja tabele? Code: xxx Ovde ide objasnjenje. yyy Opet objasnjenje, ovaj put u vise redova. zzz Poslednji blok. Sadrzi sliku. Da li je za ovakve stvari i dalje preporucljivo drzati se tabela? Napominjem da se za sajt, koji je izuzetno primitivan, koriste XHTML 1.0 Strict i CSS2. Cilj je napraviti gotovo skolski primer (potpunog) razdvajanja forme od sadrzaja, ali tako da sajt ispravno izgleda u svim danasnjim citacima. Nema tu fancy stvari - meni, tekst i nekoliko slika. Dajte neke sajtove sa besplatnim CSS stilovima. |