[ marktwain @ 22.06.2013. 02:25 ] @
Molio bih da mi neko da informaciju ako je upucen u tematiku.
Kako bih mogao da saznam da li mi je telefon (android) hakovan ili je prosto neko iz neposredne blizine uradio tako nesto.

Naime, pre par dana prijateljica mi je javila da je dobila mejl, bez adrese posiljaoca, pretece sadrzine. U mejlu se navode detalji o meni koje je neko jedino mogao da zna ukloliko je ima pristup mom mejlu, sms porukama, kao i porukama sa vajbera, i to u duzem periodu!
Sledeceg dana mi je druga prijateljica javila da je imala poziv sa nepoznatog broja. Poziv je takodje bio pretece sadrzine.
Izmedju kontaktiranih osoba iz mog imenika ne postoji nikakva veza. Niti razlog za bilo kakvom pretnjom. To su prosto prijatelji, poznanici iz mog imenika... Ne poznajem ih ni toliko da bih mogao da ih maltretiram da slucaj prijavljuju policiji ili operateru!
Ne postoji razlog zasto bi neko radio to bas tim ljudima i meni. Potpuno sam zbunjen time sto se dogadja i u isto vreme zabrinut.

Promenio sam sifru na email adresi. Primetio sam da je neko sa ip adrese 76.14.75.2 ulazio na moj nalog, sto je valjda San Francisko, sto mi tek nema nikakvog smisla...
Potpuno sam ocajan i molio bih da bilo ko, ko ima ideju na koji nacin bi neko mogao da ima uvid u sve ovo sto sam naveo da mi pomogne ili da mi da predlog ako bih ikako mogao da sprecim dalje uznemiravanje ljudi iz mog imenika.
[ Bik Koji Sedi @ 22.06.2013. 11:41 ] @
Ako ti je neko ulazio na Gmail sa te IP adrese, onda je to to. E sad, kako ti je provalio šifru, to je teško reći.

Ali za početak, uvedi dvostepenu autentifikaciju na Gmailu (skini aplikaciju za Android), pa ne bi trebalo više da imaš problema.