[ ADNAN_IM @ 14.07.2013. 16:06 ] @
Pozdrav

Imam TV Samsung CW-29MO64NRXXEC koji ima sljedeci problem:
-upalim TV i radi normalno 10 sekundi,zatim se ugasi.Napon na mreznom tranzistoru ima,dok na sekundaru nema nista.Zatim sam na dva mrezna kondenzatora (koje sam zamijenio novim) 10uF50V i 4,7uF50V nalemio u paralelu jos takva ista dva.Sada mi se rad TV produzio na 1 minutu.Pri tom radu sam primjetio da se puno grije hladnjak od vertikalnog integrala, kao i hladnjak od IRF630 koji se nalazi u visokom naponu,toliko puno da se prst ne moze drzati.Jos da kazem da je pri radu na VN tranzistoru napon od 130V,da slika "dise" pomalo(pri naletu bijele boje), i da se pri gasenju TV-a slika skuplja sa bocnih strana (horizontalno) i najednom cvakne,ugasi se.Ja molim sve kolege koji su imali slican problem ili neko svoje misljenje da pomognu....lijep pozdrav
[ I AM BORGS @ 14.07.2013. 21:15 ] @
nedavno je bilo pisano o toj temi kad se tv sam gasi i rješenje je bilo da treba zamjeniti STR... pozzz
[ ADNAN_IM @ 15.07.2013. 09:08 ] @
Hvala na pomoci.Cim nabavim STR javim sta je bilo...lijep pozdrav
[ I AM BORGS @ 15.07.2013. 20:27 ] @
drago mi je da si napisao da češ se javiti šta si napravio. ne znam šta misle drugi forumaši , ali ja volim povratnu informaciju jer neki koji postave temu , više se nejavljaju šta su napravili. pozz
[ ADNAN_IM @ 20.07.2013. 09:31 ] @
Evo da javim da sam nabavio STR i da TV vec dva dana radi kao "singerica".Hvala kolegi na velikoj pomoci...pozz za sve forumase
[ I AM BORGS @ 20.07.2013. 11:32 ] @
Drago mi je da si uspio popraviti tv !!!! Tu smo da si međusobno pomažemo savjetima. PS: Imam isti takav tv i pratim sve teme vezane uz njega. pozzz