[ pkrisz74 @ 17.07.2013. 20:22 ] @
Pozdrav svima.

Nov sam u Androidu i imam pitanjca:

1. šta je to ROOTOVANJE i čemu služi? Šta se dešava sa fonom posle rootovanja? Da li se može to odraditi na Blade G? Da li je bezbedno i šta se može loše desiti? Ako se desi loše kako dalje?

2. Fon ima 4.1.2 Android. U imeniku postoji podešavanje kog imenika da pokazuje i tu sam naštelovao da pokazuje imenik samo iz telefona, medjutim on pokazuje imena iz kartice kad dobijem SMS ili neko zove. Šta bi tu bilo pride?

Izvinite ako sam previše zahtevan.

Pozzz
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 17.07.2013. 20:56 ] @
Šta je rootovanje http://en.wikipedia.org/wiki/Rooting_(Android_OS) pa ako bude još trebala pomoć oko terminologije, slobodono pitaj, a ZTE Blade (ne G) ima celu sekciju na http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=906 Koja je razlika između ZTE Blade i ZTE Blade G ne znam, ali verovatno se i on može rootovati.

Nameće se jedno pitanje, što bi radio rootovanje? Kao i kod svake manipulacije sa sistemskim fajlovima, uvek nešto može krenuti po zlu. Savet je uvek pratiti opisane procedure od slova do slova. Tako se rizik minimizuje, ali ni to nije 100% sigurno. Naravno, kod većine se ljudi ništa loše neće desiti, ali uvek postoji "ali".

Za SIM i kontakte, ja bih išao linijom manjeg otpora, poprisao sve kontakte sa kartice, pa onda video šta će telefon da uradi.
[ pkrisz74 @ 17.07.2013. 21:14 ] @
Hvala na brzim odgovorima.
Pogledaću linkove koje ste mi dali.

Upravo sam obrisao ceo imenik iz kartice pa ću videti šta telefon kaže.

Ima još nešto što ne razumem baš kod androida a to je kako se može fon sinhronizovati sa računarom ako je prethodno računar bio sinhronizovan sa telefonom koji nije android (SE Elm)? Da li je to u stvari moguće?

Meni je u stvari bitno da prebacim sve kontakte iz starog telefona (SE Elm) u novi (Blade G). Probao sam preko BlueTooth-a ali ne može sve odjednom već jedno po jedno a ima ih 280.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 17.07.2013. 21:26 ] @
Izvezi te kontakte u format koji traži Google Contacts (u Gmailu), pa ih onda importuješ tamo, a zatim će ti se sam telefon sinhronizovati sa Googleom.
Kompluter -> Gmail Contacts -> Telefon